Social

Numărul virozelor tot mai mare – zeci de copii au ajuns în week-end la spital

virozeMedicii teleormăneni au înregistrat în ultima perioadă sute cazuri de viroze respiratorii şi zeci de cazuri de pneumonii, iar numărul copiilor care se îmbolnăvesc este în creştere, mulţi dintre ei fiind internaţi în spital.

Temperaturile oscilante din ultima perioadă au aglomerat unităţile spitaliceşti din judeţ, iar medicii spun că în ultima perioadă au înregistrat un număr neobişnuit de mare de viroze, zeci de copii fiind internaţi în spital. Îngrijorător este şi faptul că tot în această perioadă a crescut alarmant şi numărul cazurilor de pneumonii, chiar şi în rândul adolescenţilor şi al populaţiei active. Foarte multe cazuri de viroze respiratorii în rândul copiilor s-au înregistrat şi în week-end, când la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost primite 35 de apeluri pentru copii bolnavi. Aceştia au prezentat simptome de răceală, cu febră, dureri în gât, dificultăţi la înghiţie şi rinoree. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii de grădiniţă, furnizorii de servicii medicale precizând că aceasta este una dintre cele mai vulnerabile grupe de vârstă, dat fiind faptul că sistemul imunitar al copiilor este insuficient dezvoltat.

Medicii atrag atenţia că numărul real de îmbolnăviri este şi mai mare, însă foarte mulţi părinţi aleg să-şi trateaze copiii acasă, fără a-i duce la medic. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.