Social

Numărul virozelor şi al pneumoniilor, în scădere

Spre deosebire de anul trecut, numărul virozelor respiratorii este mai mic în această perioadă, dar asta nu înseamnă că nu există cazuri de îmbolnăviri. Reprezentanţii secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria afirmă că sunt pregătiţi să facă faţă tuturor solicitărilor venite din partea pacienţilor. Raportat la anii trecuţi, anul acesta nu există un trend descendent sau ascendent al numărului cazurilor de îmbolnăviri, acesta fiind oscilant de la o săptămână la alta. Astfel, dacă în săptămâna 8 – 14 decembrie, numărul cazurilor de îmbolnăviri a fost mai mare comparativ cu săptămâna precedentă, în intervalul 15 – 21 decembrie, numărul îmbolnăvirilor a scăzut comparativ cu săptămâna anterioară de raportare.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, în săptămâna precedentă s-a constatat o scădere a numărului de viroze respiratorii.

Conform statisticii oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile, la nivelul judeţului Teleorman s-au înregistrat 473 de cazuri de viroze, cu aproape 70 mai puţine faţă de săptămâna precedentă. Un număr de 51 de persoane au fost internate pentru tratarea virozelor, în acest caz situaţia fiind în creştere.

În ceea ce priveşte pneumoniile, de asemenea, se înregistrează o uşoară scădere a numărului de cazuri, fiind raportate 162, faţă de 174, câte au fost înregistrate în săptămâna anterioară perioadei de raportare. Un număr de 81 de persoane au fost internate pentru tratarea pneumoniilor. În continuare, nu există cazuri de gripă în Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.