Eveniment

Numărul teleormănenilor izolați la domiciliu a trecut de 550

558 de persoane care s-au întors în județ din zone galbene de risc de infecție cu COVID-19 sunt izolate la domiciliu, pe raza județului Teleorman, potrivit celei mai recente informări a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Toate cele 558 de persoane sunt monitorizate pasiv de Direcția de Sănătate Publică. Pe de altă parte, alte 19 persoane sunt, în prezent, în carantină isntituționalizată.

„În prezent, în județul Teleorman nu există nicio persoană internată în spital cu suspiciune de infectare cu virusul COVID-19”, se mai arată în informarea CJSU Teleorman.

De asemenea, în ultima perioadă forțele de ordine au verificat din ce în ce mai des modul în care cei care trebuie să stea izolați la domiciliu respectă regula. Suprizele nu au întârziat să apară, iar în ultimele două zile opt persoane au fost amendate de polițiști și jandarmi tocmai pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), transmite Grupul de Comunicare Strategică. Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De asemenea, până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, la nivel national, au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.