Eveniment

Numărul solicitărilor la ambulanţă a crescut semnificativ în week-end – o persoană a fost găsită în stare de lipotimie din cauza caniculei

În intervalul  24 – 27.06.2016, ora 07.00, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Teleorman a intervenit la 470 de solicitări. Potrivit SAJ Teleorman, din cauza caniculei şi disconfortului termic, mulți teleormăneni au avut de suferit, mai ales cei cu afecțiuni cardiovasculare. O femeie de 45 de ani din Rădoiești Vale a suferit de lipotimie și a avut nevoie de ajutor medical de urgență.

De altfel, ambulanţele teleormănene au intervenit în 57 de cazuri pentru dureri abdominale sau de spate, pentru 37 de dureri de cap, 33 de copii bolnavi, 28 de cazuri de tuse și probleme respiratorii minore, 20 de teleormăneni au necesitat ajutor medical de urgenţă pentru că au suferit accidente vasculare cerebrale, iar 10 persoane au ajuns la urgenţă din cauza problemelor respiratorii minore şi tuse. La camera de gardă, cu ambulanţa au ajuns și 10 persoane în stare de inconștiență.

De altfel, nevoie de ajutor medical de urgenţă au avut şi 13 teleormăneni, ca urmare a loviturilor primite, aceştia fiind victimele unor agresiuni, 5 teleormăneni care au suferit intoxicaţii și alergii şi 15 persoane care prezentau sângerări.

De precizat că, în week-end, mai multe persoane au ajuns la urgenţă muşcate de insecte sau de animale, 6 teleormăneni solicitând ambulanţa pentru a fi transportaţi la spital din cauza muşcăturilor de insecte sau de animale.

3 teleormăneni au încercat să se sinucidă, fiind duşi la camera de gardă ca urmare a tentativelor de suicid, iar 6 persoane, bolnavi psihic agresivi, au fost transportate la spital în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă şi stabilizării acestora. Numărul echipajelor cu care s-a intervenit a fost suficient, nefiind necesară suplimentarea acestora. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.