Social

Numărul medicilor din Teleorman, în creştere de la an la an, dar în continuare deficitar

Numărul furnizorilor de servicii medicale a crescut de la un an la altul, nu numai în mediul urban, dar şi în mediul rural, potrivit raportului de activitate întocmit de CAS pe 2014.

Astfel, dacă în 2012 numărul medicilor de familie în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate era 180 de medici de familie şi 135 de medici specialişti din ambulatoriu clinic, în 2014 numărul acstora a urcat la 185 medici de familie şi 161 de medici specialişti, însă tot deficitar, în sensul că necesarul de medici, atât de familie, cât şi specialişti, stabilit de comisiile paritare pentru anul trecut, a fost de 223 medici de familie şi 246 de specilişti.

Chiar dacă numărul celor care aleg să practice medicina în judeţul Teleorman este mai mare de la an la an, Teleormanul înregistrează în continuare un deficit de 123 de medici, la unele specialităţi neexitând nici un medic speciliast, iar cea mai mare parte a specilităţilor nu sunt acoperite complet. Doar chirurgia generală şi pediatria nu au deficit de specialişti.

Specilităţile cu cel mai mare deficit de medici sunt cardiologiea, diabet zaharat şi nutriţie boli metabolice, dermatovenerice, endocrinologie, boli infecţioase, oncologie, psihiatrie, urologie, medici de recuperare sau stomatologie. De altfel, sunt specialităţi pentru care nu există nici un medic specialist, respectiv neonatologie, neurologie pediatrică, neurochirurgie, chirurgie toracică, chirurgie cardiovasculară, genetică medicală, geriatrie gerontologie, ortopedie traumatologie pediatrică şi alergologie imunologie clinică. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.