Eveniment

Numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 “în scădere”/ Explicația autorităților

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus înregistrate la nivelul județului Teleorman până miercuri, 6 mai, este de 94, potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, cu un minus de 15 cazuri față de informarea de marți, 5 mai, când în dreptul județului erau trecute 109 cazuri.

Însă numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 nu poate decât să crească, iar diferența mare dintre cele două informări este explicată de conducerea Direcției de Sănătate Publică prin faptul că raportarea cazurilor s-a făcut, până acum, de către Institutul de Sănătate Publică, iar începând de azi raportarea este făcută de direcțiile de sănătate publică. Numărul real al infecțiilor cu noul coronavirus pentru județul Teleorman, pentru care DSP Teleorman a făcut anchetele epidemiologice, este de 94, a precizat directorul instituției, Stelian Cristea. Diferența până la 109 cazuri raportate, ieri, de Grupul de Comunicare Strategică este dată de cazurile pentru care anchetele epidemiologice au fost făcute de alte direcții de sănătate publice, a mai precizat directorul DSP Teleorman.

Așadar, pentru miercuri, 6 mai, s-a produs efectiv o reglare, iar raportarea s-a făcut în funcție de datele înregistrate de Direcția de Sănătate Publică.

La nivel national, până miercuri, 6 mai, au fost confirmate 14.107 cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu 270 de cazuri mai multe față de informarea precedentă. Din totalul persoanelor infectate, 5.788 s-au vindecat și au fost externate din unitățile medicale în care au fost tratate.

Totodată, până la transmiterea știrii, 858 dintre persoanele infectate cu noul coronavirus și-au pierdut viața, între acestea și șase din Teleorman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.