Eveniment

Numărul incendiilor de vegetaţie uscată, în creştere continuă

La sfârşitul săptămânii, pompierii militari teleormăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 15 incendii, 4 dintre ele manifestându-se în gospodăriile unor cetăţeni, iar 11 la vegetaţia uscată de pe raza localităţilor Ştorobăneasa, Turnu Măgurele (DN 54), Smârdioasa, Dideşti, Roşiorii de Vede, Mereni, Gratia, Valea Părului, Viişoara şi Alexandria.

Aceste incendii, ce se manifestau la vegetaţie uscată şi mirişte, se puteau propaga la bunurile materiale ale cetăţenilor şi la culturile agricole din imediata apropiere, iar fumul dens degajat de acestea îngreuna circulaţia pe drumurile naţionale şi judeţene, existând pericolul producerii unor accidente rutiere. Datorită intervenţiilor rapide ale militarilor au fost salvate bunuri materiale apreciate la suma de cca. 500000 de lei.

Cauzele probabile ale acestor evenimente au fost focul nesupravegheat în spaţii deschise şi ţigările nestinse aruncate la întâmplare.

Coordonatele suprafeţelor afectate de incendiile de mirişte au fost înaintate către A.P.I.A. pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Garda Naţională de Mediu.

Referitor la cele 4 incendii izbucnite în gospodăriile unor cetăţeni, menţionăm că acestea s-au manifestat pe raza localităţilor Izbiceni, Blejeşti, Videle şi Valea Părului. Cauzele probabile ale acestora au fost focul în spaţii deschise lăsat nesupravegheat de proprietari şi fumatul în locuri neprotejate corespunzător. În cele patru incendii au fost distruse furaje, anexe şi bunuri de uz gospodăresc în valoare de aproximativ 12000 de lei. Datorită intervenţiilor operative ale pompierilor militarilor s-a reuşit salvarea în principal a locuinţelor şi anexelor aflate în imediata apropiere a acestor incendii, cât şi a altor bunuri materiale de uz gospodăresc, valoarea acestora fiind apreciată la suma de cca. 200000 de lei. Pe timpul desfăşurării intervenţiilor de stingere a incendiilor nu s-au înregistrat victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.