Social

Numărul dascălilor care vor primi gradaţii de merit va fi stabilit la sfârşitul acestei luni

profesoriInspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a publicat săptămâna trecută lista cu punctajele acordate solicitanţilor gradaţiei de merit anul acesta. Dascălii care au depus contestaţii vor afla rezultatele la finalul acestei săptămâni, urmând ca până la sfărşitul lunii mai să fie stabilit şi numărul gradaţiilor de merit care se vor acorda anul acesta. Numărul de gradaţii care se acordă va respecta ca şi până acum procentul de 16% din totalul posturilor didactice existente, însă din acesta va fi scăzut numărul de gradaţii aflate în plată nu doar al celor acordate în ultimii trei ca până acum, iar pensionarii pot beneficia şi ei de gradaţie de merit în continuare dacă rămân în activitate.

Potrivit reprezentanţilor ISJ, 297 de cadre didactice din Teleorman au depus anul acesta dosarele pentru obţinerea gradaţiei de merit. Cei mai mulţi solicitanţi sunt profesori, respectiv 166, dintre care 9 în cadrul cluburilor sportive şcolare şi palatelor de copii, alţi 60 sunt învăţători, 38 educatori şi 8 profesori în învăţământul special. De asemenea, pe lista solicitanţilor se găsesc şi 25 de directori de la unităţi de învăţământ din judeţ. Pot obţine gradaţii de merit cadrele didactice care au o vechime de minim trei ani în învăţământul preuniversitar şi care au obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii 4 ani.

Gradaţiile de merit reprezintă 25 la sută din valoarea salariului de bază şi vor fi acordate pe o perioadă efectivă de cinci ani.

Anul trecut în Teleorman au fost acordate 245 de gradaţii de merit, numărul total al celor care au solicitat fiind de 383. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.