Social

Numărul copiilor cu viroze respiratorii care ajung la spital este în creştere

Numărul virozelor respiratorii în rândul copiilor este în creştere, cel puţin după datele Serviciului de Ambulanţă Teleorman. Astfel, la finalul săptămânii, în intervalul 1- 4 februarie, numărul copiilor cu afecţiuni respiratorii care au fost transportaţi de urgenţă la spital de medicii de la Ambulanţă a crescut cu peste 10 cazuri.

Peste 30 de copii, cei mai mulţi dintre ei cu viroze respiratorii, au fost transportaţi săptămâna trecută de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman la spital, iar la finalul acestei săptămâni numărul copiilor bolnavi a fost mai mare, peste 40 de copii cu strări febrile şi afecţiuni respiratorii fiind duşi la urgenţă, în vederea primirii de ajutor medical, unii dintre ei necesitând internare, altora, după ce li s-a acordat primul ajutor, au mai ajuns la spital, tot din cauza răcelilor, şi 14 persoane din cauza temperaturilor oscilante, mai puţin cu două faţă de intervalul anterior de raportate, iar 2 copii au fost duşi la urgenţă intoxicaţi. Potrivit asistentului şef al SJA Teleorman, Cristian Popescu, în topul urgenţelor la Ambulanţă, la finalul săptămânii trecute au fost afecţiunile cardio-vasculare, precum şi durerile abdominale sau de spate, numărul total al solicitărilor fiind de 400 de apeluri de vineri după amiază până la primele ore ale zilei de luni, 4 februarie.

În acelaşi timp, medicii îşi menţin părerea cu privire la faptul că se aşteaptă o creştere a numărului de viroze în rândul copiilor, fiind o perioadă în care cei mici răcesc mult mai des. Aşteptările medicilor, deşi deloc îmbucurătoare, s-au dovedit a fi reale, întrucât numărul copiilor care au ajuns în ultimul week-end la spital este cu 25% mai mare faţă de finalul săptămânii 21 – 27 ianuarie. Copiii cu vârste mici contractează boala în spaţiile aglomerate, la grădiniţe sau la şcoală, motiv pentru care, părinţii trebuie să evite să ducă în colectivitate copilul dacî acesta este bolnav. Totodată, medicii recomandă ca în această perioadă copii, dar şi adulţii să consume cât mai multe fructe, legume proaspete şi multe lichide. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.