Social

Numărul apelurilor la ambulanță, mai mic comparativ cu săptămâna anterioară

ambulanta1A crescut, în schimb, numărul copiilor bolnavi care au necesitat ajutor medical de urgență

Odată cu venirea primăverii și, mai ales, în contextul în care temperaturile se schimbă de la o zi la alta, medicii se confruntă, ca în fiecare sezon de altfel, cu tot mai multe cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii. Acestea sunt favorizate de diferențele de temperatură, începând cu luna octombrie şi până în martie-aprilie, săptămânal se monitorizează evoluţia infecţiilor respiratorii, a pneumoniilor şi gripelor.

În Teleorman, numărul îmbolnăvirilor este destul de mare, dar o centralizare deocamdată, nu a fost făcută, abia la mijlocul săptămânii urmând a se face o situaţie a îmbolnăvirilor după raportările pe care medicii de familie le fac săptămâna aceasta.

Numărul mare al îmbolnăvirilor este reflectat și de numărul solicitărilor făcute de teleormăneni la ambulanță în week-end.

De obicei, la serviciile echipajelor de ambulanţă teleormănene apelează cel mai mult persoanele cu afecţiuni cardiovasculare şi cele care acuză dureri abdominale sau de spate, însă la finele săptămânii trecute, respectiv în intervalul  4 – 7 martie 2016, doar apelurile pentru dureri abdominale au fost mai multe decât cele pentru copii bolnavi, afecțiuni respiratorii, dureri de cap sau tuse.

Astfel, potrivit SAJ Teleorman, la finele săptămânii trecute numărul apelurilor pentru dureri abdominale a fost de 45 de solicitări, numărul copiilor bolnavi de 37, tuse și alte afecțiuni respiratorii au pus probleme pentru 30 de teleormăneni, iar durerile de cap pentru a care a fost solicitată ambulanța au fost în număr de 29.

De asemenea, ambulanța a intervenit și în cazul a 4 accidente rutiere soldate cu 8 victime, din care una a decedat, și pentru patru pacienți intoxicați cu monoxid de carbon, unul transportat de un echipaj SMURD la UPU Alexandria.  Per total, însă, numărul apelurilor la ambulanță a fost mai mic comparativ cu săptămâna anterioară, respectiv 394 de apeluri. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.