Social

Număr record de absenţe în învăţământul preuniversitar teleormănean

Monica DUMITRESCU

Elevii teleormăneni din toate ciclurile de învăţământ au reuşit să acumuleze în anul şcolar trecut 1.615.017 de absenţe, peste două treimi dintre acestea fiind nemotivate, conform datelor prezentate de inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, cu prilejul raportului privind starea învăţământului teleormănean. Comparativ cu anii şcolari precedenţi, numărul total al absenţelor a crescut.

Cele mai multe absenţe au fost cumulate de elevii din învăţământul liceal-zi, care au acumulat în total 866.514 absenţe, numai 341.031dintre acestea, cel puţin teoretic, fiind motivate. Chiar dacă numărul total al absenţelor acumulate de elevii din învăţământul liceal seral este mai mic decât al celorlalţi elevi, respectiv 101.247, dintre care peste 90.000 nemotivate, raportat la numărul celor cuprinşi la această formă de învăţământ, aici s-a înregistrat cea mai slabă prezenţă.

Nici elevii de gimnaziu nu s-au înghesuit anul trecut să participe la ore, numărul absenţelor acumulate de aceştia fiind, de asemenea, în creştere. 431.299 de absenţe au avut în total elevii din clasele V-VIII, mai puţin de un sfert dintre acestea fiind motivate. Au lipsit de la şcoală şi mulţi dintre elevii din învăţământul primar, numărul total al absenţelor acestora depăşind 210.000, dintre care peste 180.000 au fost nemotivate.

Acumularea unui număr mare de absenţe a dus la exmatricularea a sute de elevi în anul şcolar trecut. Acestora sau adăugat alte câteva mii de elevi, care au avut în anul şcolar trecut media scăzută la purtare, cu unul sau mai multe puncte din cauza absenţelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.