Politic

Numai trei primării teleormănene sunt conduse de femei. La locale, electoratul din judeţ a mers pe mâna bărbaţilor

La alegerile locale din 5 iunie 2016, la nivel naţional, numărul mandatelor de primar obţinute de bărbaţi a fost de aproape cinci ori mai mare decât al celor câştigate de femei. Astfel, au devenit primari 3.040 de bărbaţi şi doar 147 de femei, ponderea acestora din urmă fiind de 4,61% din numărul total de 3187 de primari aleşi.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, partidele politice au mers pe mâna femeilor în cazul mai multor primării. Astfel, la alegerile de pe 5 iunie, au candidat pentru prima funcţie din administraţia locală: Ileana Preda, din partea PNL, şi Ştefana Siteavu, din partea PND, la Bogdana, Maria Badea, din partea UNPR, şi Pelin Mariana, din partea PMP, la Bujoreni, Maria Prună, din partea PNL, la Zimnicea, Cristiana Zamfir, din partea ALDE, la Ciuperceni, Ioana Baltă, candidat independent, la Drăgăneşti Vlaşca, Luminiţa Ghergu, din partea UNPR, la Furculeşti, şi Iuliana Ivana, din partea PNL, la Gălăteni.

De asemenea, au mai candidat la Izvoarele, din partea PER, Valentina Vasile, la Liţa, din partea PNL, Manea Lenuţa, la Măldăeni, din partea ALDE, Ştefania Băjan, la Nenciuleşti, din partea PNL, Angela Vâlcu, la Olteni, din partea ALDE, Aurelia Ilie şi, din partea PMP, Cătălina Ionescu, la Putineiu, din partea UNPR, Carmen Ciurea, la Salcia, din partea PMP, Mircea Rodica şi, din partea ALDE, Zoe Leonte, la Siliştea – Gumeşti, din partea PER, Iulica Avram şi, din partea PSD, Anişoara Dicu, la Suhaia, din partea PSD, Florica Căpăţână, la Ştorobăneasa, din partea UNPR, Niculina Buzică, la Tătărăştii de Jos, din partea PMP, Adriana Bumbara, la Vârtoape, din partea PSD, Elena Cojoc şi la Zâmbreasca, din partea PMP, Ileana Tudor.

Teleormănenii au preferat însă ca la conducerea administraţiei locale să se instaleze, pentru următorii patru ani, 94 de bărbaţi şi numai trei femei. Astfel, numai primăriile de la Uda Clocociov, Ştorobăneasa şi Suhaia au fost câştigate de femei, Aurelia Bărbulescu, Ioana Măgereanu şi Polexia Barbu adjudecându-şi, în acest sens, mandatele de primar. (Violeta Mocanu)

 

One Comment

  1. Asa, ce relevanta mai are aceasta prezentare,mai ales ca este neconforma cu realitatea! Din cate stiu eu la Storobaneasa in 2016 nu a mai fost cea prezentata de voi! Chiar nu va este rusine sa dezinformati electoratul?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.