Economie

Numai 387 dintre teleormănenii activi încasează lunar salarii de peste 5.000 lei

Marii angajatori din ultimii ani au fost companiile din retail sau din producţie. În ambele domenii procentul personalului de conducere raportat la efectivul total de salariaţi este scăzut, iar cei mai mulţi salariaţi din aceste do­menii lucrează ca lucrători co­merciali sau ca muncitori în fa­brici, unde salariul este la nivelul salariului minim pe economie sau puţin peste.

În ultimii ani însă, situaţia s-a mai schimbat odată cu dezvoltarea centrelor de servicii de exter­nalizare sau cu angajările făcute în sectorul IT, unde salariile de început se apropie de nivelul salariului mediu pe economie.

Astfel că, în ce priveşte numărul de contracte de muncă pe clase de salarizare, în judeţul Teleorman, 15.451 dintre salariaţi încasează salariul minim (de 975 lei brut), 20.144 dintre teleormăneni au salarii cuprinse între salariul minim şi salariul mediu (975- 2.415 lei), 2.796 teleormăneni activi încasează salarii între salariul mediu şi 5000 lei, în timp ce numai 387 dintre teleormăneni încasează lunar peste 5.000 lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.