La fiecare scrutin electoral pentru Parlament, pe lângă candidaţii din judeţ, în faţa electoratului teleormănean au venit şi candidaţi de la Centru sau din alte judeţe, dar agreaţi în mod cert de conducerea centrală a partidelor politice. Astfel, oameni politici ca Dan – Mircea Popescu, Robert Negoiţă, Crin Antonescu, Cătălina Ştefănescu, Alin Bucur sau Şerban Mihăilescu, fără legătură cu judeţul Teleorman, dar cu funcţii politice în partidele politice care i-au garantat, s-au ales, începând cu anul 1996, cu mandate de deputaţi sau senatori de Teleorman.
În timp ce unii au venit de mai multe ori în faţa teleormănenilor pentru a cere votul de încredere…
Originar din Tulcea, Crin Antonescu, parlamentar cu patru mandate de deputat şi două de senator la activ, a cerut pentru prima dată votul de încredere electoratului din Teleorman în anul 2000, când a candidat din partea PNL pentru un mandat în Camera Deputaţilor. Astfel, fostul preşedinte PNL a fost deputat de Teleorman în legislatura 2000 – 2004, când activitatea sa parlamentară s-a rezumat la 22 de luări de cuvânt în plen, în 20 şedinţe, 14 propuneri legislative iniţiate, din care 4 promulgate, 10 întrebari şi interpelări, precum şi 10 moţiuni. În 2012, liberalul a venit, încă o dată, în faţa electoratului teleormănean, de această dată candidând însă, sub umbrela USL, pentru Senat. În urma alegerilor, Crin Antonescu s-a ales cu un mandat de senator de Teleorman, în legislatura ce se încheie în numai câteva luni activitatea sa parlamentară rezumându-se la 9 luări de cuvânt în plen, în 8 şedinţe, 9 propuneri legislative iniţiate, din care 2 promulgate, şi 4 moţiuni.
Şerban Mihăilescu, originar din Bucureşti, a venit în faţa electoratului teleormănean de două ori, în 2004 şi, mai apoi, în 2008. Acesta a fost trimis de teleormăneni în Senatul României, şi în 2004, şi în 2008, iar activitatea sa parlamentară se rezumă la 14 iniţiative legislative, zero declaraţii politice, luări de cuvânt în plen, interpelări şi întrebări ori moţiuni, în primul mandat, şi 11 iniţiative legislative, o declaraţie politică, zero întrebări şi interpelări şi 257 de luări de cuvânt în plen, în cel de-al doilea mandat.
Dan – Mircea Popescu, fost ministru al Apărării în Guvernul Văcăroiu şi în Guvernul Năstase, a venit de două ori în faţa teleormănenilor pentru a le cere votul de încredere, în 1996 şi în 2000, alegându-se stfel cu două mandate de senator de Teleorman.
… alţii s-au mulţumit cu un mandat încredinţat de electoratul din judeţ
Robert Negoiţă, originar din Prahova, a venit în faţa electoratului din judeţ în anul 2008, în urma alegerilor alegându-se cu un mandat de deputat. Activitatea parlamentară a social-democratului în legislatura 2008 – 2012 se rezumă la 10 luări de cuvânt în plen, 10 şedinţe, 15 propuneri legislative iniţiate, din care una promulgată, 7 întrebări şi interpelări şi 10 motiuni. La mandatul de deputat încredinţat de electoratul teleormănean a renunţat Robert Negoiţă, prin demisie, pe 26 iunie 2012, după ce a câştigat cursa electorală pentru Primăria Sectorului 3.
Alin Bucur, din Bucureşti de loc, este, începând din octombrie 2013, deputat UNPR de Teleorman, în anul 2012 venind în faţa electoratului din judeţ garantat de PP-DD. Activitatea parlamentară a deputatului Alin Bucur se reduce la 13 luări de cuvânt, în 13 şedinţe, 11 declaraţii politice, din care 7 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinţă, 23 de propuneri legislative iniţiate, din care 2 promulgate, o întrebare şi două moţiuni.
Cătălina Ştefănescu, originară din Vâlcea, s-a ales cu un mandat de deputat în camera inferioară a Parlamentului în anul 2012, câştigând colegiul uninominal nr. 1 din Teleorman. Activitatea parlamentară a celui mai tânăr deputat se rezumă la 42 de luări de cuvânt, în 38 şedinţe, 37 de declaraţii politice, din care 32 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinţă, 53 de propuneri legislative iniţiate, din care 13 promulgate, 29 de întrebări şi interpelări şi o moţiune. (Violeta Mocanu)