Politic

“Nu ştiu nimic de Niţulescu, dar eu voi candida la deputaţi”

După ce zvonul că, atît Fierăscu cît şi Niţulescu revin la PSD a făcut înconjurul oraşului Roşiorii de Vede, aproape concomitent s-a lansat şi un alt zvon, respectiv, că cei doi ar cocheta şi cu PP-DD, dacă nu le iese “cartea” cu PSD. O discuţie, în acest sens, cu Liviu Neagu, secretarul general al PP-DD şi preşedinele organizaţiei Teleorman, lasă să se înţelegă că o asemenea întîlnire cu cei doi n-ar fi înlăturată din start.

– Deci, dle preşedinte, în acest moment putem afirma că cineva de la dvs. ar fi fost contactat, de către unul din cei doi, pentru o eventuală intrare în PP-DD?

– Nu, deocamdată, dar sigur, nu este exclus ca, în următoarea perioadă, să ne contacteze, în acest sens. Eu pot să spun că PP-DD este un partid deschis, care poate purta discuţii cu toţi cei interesaţi să vină la noi sau, pur şi simplu, să ne sprijine ca simpatizanţi.

– Chiar şi cu Niţulescu şi Fierăscu?

– Pînă la urmă, repet, putem avea discuţii în acest sens. Să nu uităm, că, totuşi, Fierăscu a fost şi rămîne cel mai bine cotat în sondaje, iar Niţulescu a luat, la locale, un procent nesperat de mare. Dar, repet, nu pot spune nimic sigur. Nu am fost contactaţi, pînă acum, în acest sens.

– Dle Neagu, PP-DD, nu cred că are nevoie de cei doi la alegerile parlamentare…

– De ce nu?

– Pentru că PP-DD va lua şi în Teleorman, aş putea spune, chiar 2 parlamentari, mai mult decît credeţi dumneavoastră. Vă avantajează, pe de-o partea, doctrina şi programul partidului susţinut de Dan Diaconescu, iar pe de alta, legea electorală, dvs. fiind pe locul 3, loc care, la redistribuire ia, de obicei, tot.

– Sigur, aşa este, dar avem, totuşi, nevoie şi de un număr apreciabil de voturi, astfel încît să putem lua un deputat şi de ce nu şi un senator. Şi în zona Roşiorii de Vede sîntem bine plasaţi, dacă ţinem seama de rezultatul la alegerile locale, respectiv, avem şi primari şi consilieri, într-un număr mai mare de localităţi.

– Cîţi primari şi viceprimari aveţi în această zonă şi chiar în tot judeţul?

– În zona Roşiori, avem primar ales, precum şi viceprimar, în una dintre cele mai mari comune din judeţ – Dobroteşti, un viceprimar la Zîmbreasca, viceprimar la Săceni, primar şi viceprimar la Trivale Moşteni, un viceprimar la Videle – oraşul fost fieful PDL, viceprimari la Fîntînele şi Răsmireşti. Organizaţia Teleorman a PP-DD este pe locul 3 pe ţară ca număr de primari şi pe locul întîi, ca număr de viceprimari.

– Într-o asemenea situaţie, de ce nu candidaţi dumneavoastră, de pildă, la deputaţi, în acest colegiu?

– Sigur, eu am să intru în această luptă şi chiar în zona Roşiori. Voi face nişte evaluări şi, în funcţie de rezultatul acestora voi stabili un program şi o strategie de campanie.

– Mergeţi doar pe colegiul Roşiori?

– Nu. Toate colegiile din Teleorman prezintă interes pentru PP-DD. Dar, în zonele Roşiorii de Vede şi Videle avem şanse reale pe care, categoric, le vom valorifica.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.