Sport

Nu se mai dau bani la sport – Cât se va menţine incertitudinea legată de sportul alexăndrean?

baschetDespre faptul că în această vară sportul de performanţă din Alexandria are probleme destul de serioase s-a tot vorbit în ultimul timp, iar cauza principală pare situaţia legată de controlul Curţii de Conturi la Primăria Alexandria, prin care s-au găsit “nereguli” legate de finanţarea sportului de performanţă şi de masă. Deşi controlul respectiv, făcut la un an de zile după un alt control al aceleiaşi instituţii, s-a încheiat acum aproape o lună de zile, nici până acum nu se ştie nimic legat de soarta sportului local. Altfel spus, Primăria Alexandria încă nu ştie dacă va avea pârghiile legale pentru finanţarea celor 11 structuri sportive pe care le susţinea până acum, cu care există contracte de asociere, aprobate de Consiliul local prin hotărâri luate în plen. Că auditorii Curţii de Conturi au spus iniţial că finanţarea structurilor sportive respective nu este cea corespunzătoare legislaţiei actuale, sau nu, contează mai puţin, însă este clar că nu se poate vorbi de ilegalitate; este vorba, în speţa respectivă, doar de modul în care sunt alocaţi banii.

Numai că, situaţia respectivă vine să blocheze complet şi sportul de masă, dar mai ales pe cel de performanţă din Alexandria. Primăria nu poate aplica hotărârile Consiliului local, cluburile sau sportivii nu au susţinerea financiară necesară desfăşurării activităţii, iar de suferit are doar sportul din Alexandria. Pentru înscriere în competiţii, pentru participări în campionate sau pentru pregătire, cluburilor le sunt necesari bani, pentru transferuri, pentru achiziţii de materiale specifice etc., toate astea costă, pentru că asta înseamnă civilizaţia. Dar, când nu sunt banii necesari, nu se poate face nimic, nici termenele de înscriere sau contractele care trebuie parafate nu pot fi încheiate.

Actuala stare de incertitudine, provizoratul actual în care se află întreg sportul din Alexandria, trebuie să înceteze, iar lucrurile trebuie să revină pe un făgaş normal. Alexandria este un oraş, reşedinţă de judeţ, într-o ţară din Uniunea Europeană, iar sportul, ca şi învăţământul, sănătatea, administraţia publică sau orice alt sector al vieţii cotidiene trebuie să meargă mai departe, lăsând de-o parte orice ambiţii, politice sau orice altă natură.

 

Mai jos găsiţi lista celor 11 cluburi sportive care sunt asociate cu Consiliul local Alexandria şi care beneficiază de finanţare de la Primăria municipiului Alexandria: CS FCM Alexandria (fotbal), CS Baschet Teleorman Alexandria (baschet), ACS Handbal Teleorman Alexandria (handbal), CS Teleorman Alexandria (sport de performanţă), CS Şcolar Alexandria (sport de performanţă), CS Universitatea Alexandria (fotbal feminin), CS Kanazawa Alexandria (karate), CS ABC Judo Alexandria (judo), CS Viitorul 003 Alexandria (fotbal-tenis), CS Atletico Alexandria (baseball), CS Basket Game Canada Alexandria.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.