Social

Nu mai sunt bani pentru microbuze şcolare

Unităţile de învăţământ teleormănene, în special cele din mediul rural au în continuare probleme în ceea ce priveşte transportul elevilor, microbuzele existente la această dată fiind insuficiente pentru acoperirea nevoilor acestora. De altfel, această problemă se pare că nu va fi rezolvată prea curând, Ministerul Educaţiei neavând fonduri pentru achiziţioanarea microbuzelor necesare. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat, recent că se discută cu Ministerul de Finanţe pentru achiziţionarea prin leasing a altor maşini, dar până acum nu a primit niciun răspuns.

În Teleorman la această dată sunt 71 astfel de microbuze dintre care care 8 au venit chiar anul acesta. Microbuzele nu sunt suficiente, multe dintre şcolile din mediul rural fiind nevoite să se descurce pe cont propriu, cel mai adesea apelându-se la transportul în comun care nu prezintă siguranţă, mai ales pentru cei mai mici dintre copii.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, până acum sunt solicitări pentru mijloc de transport şcolar din zece localităţi teleormănene. Acesta a transmis solicitările mai departe la Ministerul Educaţiei. Când şi câte microbuze şcolare va aloca Ministerul Educaţiei Teleormanului, nu se ştie. În orice caz, prof. Valeria Gherghe susţine că microbuzele care vor veni, dacă vor veni, vor fi repartizate în funcţie de numărul copiilor care trebuie transportaţi şi nu după alte criterii, eventual politice, cum s-a insinuat de fiecare dată. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.