Social

Noutăţi la admiterea la liceu în anul 2017

Monica DUMITRESCU

Admiterea la liceu în anul şcolar 2017-2018 aduce o serie de noutăţi pentru candidaţi. Prima şi cea mai importantă, priveşte creşterea ponderii mediei de la Evaluarea Naţională de la 75% la 80% în calcul mediei de admitere. Astfel, notele obţinute la clasă vor reprezenta, anul acesta, doar 20%. Măsura a fost luată după ce, în repetate rânduri s-a observat o diferenţă majoră între notele obţinute de elevi în anii de şcoală şi cele de la Evaluarea Naţională.

De exemplu, anul trecut, numai în Teleorman zeci de elevi au obţinut la Evaluarea Naţională medii mai mici cu până la 5 puncte comparativ cu mediile pe care le-au obţinut pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

Datele centralizate de Ministerul Educaţiei arată că elevi cu medii generale de absolvire cuprinse între 7 şi 8, şi chiar mai mari, au obţinut la evaluarea naţională medii între 2 şi 3.

Ruptura între cele două tipuri de evaluare a fost identificată în cel puţin 25 de judeţe.

O altă modificare priveşte organizarea repartizării computerizate într-o singură etapă, faţă de două etape în anii precedenţi. Astfel, admiterea la liceu în 2017 se va face în două etape, una computerizată şi una directă, pe locurile rămase libere.

Prima etapă de admitere se desfăşoară în perioada 22 mai – 21 iulie. A doua etapă de admitere se desfăşoară în perioada 24 iulie – 8 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.