Social

Noul Regulament de organizare şi funcţionare a Ştrandului Alexandria a fost aprobat – Consumatorii de ştrand vor beneficia, din luna aprilie, de saună şi jacuzzi

strandCarmen Dumitrescu

După cum s-a anunţat deja public, Ştrandul Alexandria este încă în proces de igienizare şi verificare a echipamentelor, proces care se va prelungi până la începutul lunii aprilie. Însă pentru a pregăti lucrurile din timp, consilierii locali au aprobat în cadrul celei mai recente şedinţe, din data de 27 februarie, Regulamentul de organizare şi funcţionare a Ştrandului Alexandria, regulament ce a suferit o serie de modificări, necesare pentru introducerea unui program diferit în funcţie de sezonul rece şi sezonul cald, în scopul reducerii cheltuielilor şi pentru stabilirea unui tarif de utilizare pentru noul jacuzzi, achiziţionat recent. Mai mult, prin aceeaşi hotărâre a fost modificat programul de închiriere al terenului de fotrbal din cadrul complexului.

Potrivit actului normativ, accesul în incinta ştrandului se face în baza următorului program de funcţionare: în perioada 1 aprilie – 30 septembrie, de luni până duminică, între orele 9.00 şi 21.00, excepţie făcând ziua de joi, când programul se întinde de la 14.00 la 21.00. În perioada 1 octombrie – 31 martie, programul este mereu acelaşi, de luni până duminică, între orele 14.00 şi 21.00. Saună se va putea face între orele 17.00 şi 20.00, în zilele stabilite de şeful serviciului Administrare Baze Sportive din cadrul ADP Alexandria în funcţie de solicitări. Contravaloarea biletelor de intrare la saună este de 10 lei pentru 30 de minute. Fiecare şedinţă de funcţionare de 30 de minute este urmată de o pauză de 30 de minute, necesară sistemului de funcţionare. În cazul echipamentului pentru jacuzzi, tariful este de 10 lei pentru 30 de minute, fiind şi în acest caz, necesare 30 de minute de pauză pentru buna funcţionare a sistemului.

Preţul abonamentelor a rămas acelaşi, astfel că un abonament pentru 10 zile costă 80 de lei, unul pentru 15 zile costă 100 de lei şi unul pentru 30 de zile costă 150 de lei. Documentele necesare întocmirii abonamentului sunt cartea de identitate a solicitantului sau cuponul de pensie pentru pensionari. Pentru persoanele care folosesc sauna sau jacuzzi se vor aplica brăţări de culori diferite.

La fel ca şi în anii trecuţi, consumatorii de ştrand trebuie să respecte nişte norme minime de igienă, constând în folosirea prealabilă a duşului şi trecerea prin bazinele de dezinfectare a picioarelor, dar şi în interdicţia de intrare în piscină a persoanelor purtătoare de boli transmisibile, plăgi deschise, dermatoze, etc. În continuare, elevii şi studenţii cursurilor de zi beneficiază de reducere de 50% la bilete şi abonamente pe perioada vacanţelor iar pensionarii, cu domiciliul în Alexandria beneficiază de o reducere la jumătate a biletelor şi abonamentelor în perioada vacanţelor şcolare, pentru a-şi însoţi nepoţii la ştrand.

Tariful pentru utilizarea bazinului în scopul desfăşurării lecţiilor de înot este de 20 de lei pe lună, tarif care se va achita de către instructorul de înot în baza unul tabel întocmit în primele 5 zile ale lunii de către acesta şi conducerea ADP. Ca şi în trecut, un număr de 10 salariaţi din cadrul Aparatului de specialitate al primarului şi din cadrul serviciilor publice din subordine beneficiază de gratuitate în weekend.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.