Politic

Noul prefect, Liviu Dumitraşcu, promite transparenţă maximă

DSCF1002Marin Cune se întoarce la Prefectură, în funcţia de director de cancelarie

Ioan DUMITRESCU

După mai multe bâlbâieli, chiar şi după câteva gafe, Ministerul Afacerilor Interne şi premierul României au reuşit să nominalizeze prefectul judeţului Teleorman; cum era de aşteptat, acesta este Liviu Dumitraşcu, până de curând director adjunct la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman. “Eu am lucrat şi în mediu privat, am lucrat la S.C. Koyo, la BCR, am lucrat la Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorului, fiind pe rând inspector şef adjunct şi comisar, iar începând cu luna martie a anului curent am fost director executiv adjunct la AJOFM”.

Susţinut de Partidul Naţional Liberal, acceptat şi de Partidul Social Democrat, şi de Partidul Conservator, şi chiar şi de Uniunea Naţională pentru Progresul României, ca şi când ar fi fost nevoie şi de acceptul acestora, prin Hotărârea de Guvern 340 din 4 iunie 2013, publicată în Monitorul Oficial cu numărul 334 din 7 iunie, Liviu Dumitraşcu a fost numit, “pentru exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Teleorman”. Domnia sa susţine că este apolitic, conform legii, dar noi nu putem crede aşa ceva, fiindcă reprezentantul Guvernului în teritoriu, numit să vegheze la legalitatea hotărârilor de consilii locale şi ale Consiliului Judeţean, este pus să aplice în teritoriu hotărârile Guvernului, oricare ar fi el, iar Guvernul este învestit politic; drept pentru care, ceea ce ni se vinde cu apolitismul este în fapt o cacealma. “Eu voi respecta planurile şi hotărârile Guvernului şi programul guvernamental; fiind reprezentantul Guvernului în teritoriu, trebuie să respect Guvernul şi programul său, legile ţării, Constituţia, ordinea publică. Toate deciziile pe care le voi lua vor fi în spiritul acţiunilor Guvernului” – a declarat prefectul Liviu Dumitraşcu.

Chiar dacă Liviu Dumitraşcu ocupă interimar funcţia de prefect, acesta va avea toate gradele de libertate ca şi înalt funcţionar public, iar speranţa teleormănenilor este că acesta se va achita cu responsabilitate de sarcinile ce îi revin. Noul prefect Dumitraşcu afirmă despre sine că este o persoană comunicativă şi va dovadă de transparenţă maximă. În schimb, deocamdată, declară că nu s-a decis din cine să-şi facă echipa la Instituţia Prefectului, respectiv pe cine să numească director al cancelariei, cine să-i fie consilier şi cine să fie purtătorul de cuvânt al instituţiei pe care o conduce. “Încă nu m-am decis, dar orientativ ştiu ce colegi vor veni la Prefectură”. Din alte surse decât domnul prefect, se pare că, după depunerea jurământului, care este posibil să se petreacă chiar azi, în funcţie de disponabilitatea vreunui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, este posibil ca domnul Marin Cune să se întoarcă pe postul de director de cancelarie, pe care l-a părăsit pentru un “exerciţiu” de prefect de câteva zile.

Prefectul Liviu Dumitraşcu este conştient că durata mandatului său este limitată, “pe perioada mandatului Guvernului”, şi poate fi chiar mai scurtă, dar este hotărât să nu dezamăgească pe cei ce au avut încredere în el, şi l-au propus să devină prefect, şi nu vrea să-i dezamăgească nici pe cei care l-au numit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.