Politic

Noul prefect de Teleorman a depus jurământul/ Liviu Dumitrașcu i-a mulțumit deputatului ALDE Calotă Ică pentru susținere

Noul prefect de Teleorman, Liviu Dumitrașcu a fost instalat, miercuri, în funcție, fără vreun oficial guvernamental prezent la ceremonia ce a avut loc în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ. Depunerea jurământului a avut loc în sistem de videoconferință, la sediul Ministerului Afacerilor Interne aflându-se ministrul Marcel Vela și vicepremierul Raluca Turcan, iar pe parcurs acestora li s-a alăturat și premierul Ludovic Orban.

Au luat parte la ceremonie membrii Colegiului Prefectural, fostul prefect al județului, Florinel Dumitrescu, și fostul subprefect, Nelu Ionel Oprea, precum și angajații Instituției Prefectului Teleorman.

Totodată, au fost prezenți în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ și reprezentanți ai ALDE, formațiune politică ce l-a susținut de Liviu Dumitrașcu pentru preluarea funcției de prefect al județului, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean, Virgiliu Cocoșilă, dar și vicepreședintele ALDE Teleorman Cătălin Burcescu. De remarcat ar fi absența de la ceremonia, în care Liviu Dumitrașcu a rostit jurământul în fața unui monitor, atât a parlamentarilor PNL, partidul aflat la guvernare, cât și a singurului parlamentar ALDE în Teleorman.

“Vă solicit deschidere totală faţă de cetăţean, transparentizarea instituţiei prefectului şi a tuturor serviciilor publice care își desfăşoară activitatea la nivelul judeţului. Vă solicit să vă asiguraţi că toate entităţile publice care reprezintă ministerele sau alte autorităţi ale administraţiei centrale îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legea, cu programul de guvernare şi cu interesul cetăţeanului. (…) Nu în ultimul rând, în calitate de prefect, vă solicit să acordaţi o atenţie specială modului în care forţele de ordine, poliţia, jandarmeria, pompierii acţionează în interesul cetăţeanului, păzesc viaţa, integritatea fizică, proprietatea privată a fiecărui cetăţean din judeţul în care care vă veţi exercita funcţia de prefect şi de subprefect”, le-a spus premierul Ludovic Orban prefecților și subprefecților instalați în funcții, în peste 20 de județe ale țării.

În ceea ce-l privește pe noul prefect de Teleorman, Liviu Dumitrașcu a ținut să mulțumească Guvernului pentru încrederea acordată, precum și deputatului ALDE Calotă Florică Ică pentru că l-a propus și susținut pentru preluarea funcției de reprezentant al Executivului în teritoriu.

„Aș începe prin a mulțumi Guvernului, în primul rând domnului prim-ministru, pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, mulțumesc totodată celui care m-a propus și m-a susținut pentru a prelua funcția de prefect al județului Teleorman, în speță deputatului Ică Calotă. Această funcție mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Aș dori, totodată, să mulțumesc domnului ex-prefect Dumitrescu și domnului subprefect Oprea pentru activitatea desfășurată, îi știu, sunt niște oameni bine pregătiți profesional, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și desfăura activitatea în mod corect (…) Voi face tot ceea ce este posibil să colaborez de la egal la egal cu primarii, cu președintele Consiliului Județean, indiferent de culoarea politică a acestora, pentru o încercare de dezvoltare a județului. Vă garantez că, în continuare, Instituția Prefectului va fi un stâlp de bază al Guvernului în județul Teleorman”, a spus Liviu Dumitrașcu în primul său discurs în calitatea de prefect al județului.

Liviu Dumitraşcu, director executiv adjunct în cadrul AJOFM Teleorman, a mai ocupat funcția de prefect al județului Teleorman în perioada iunie 2013 – martie 2014, dar și în guvernarea tehnocrată, în perioada octombrie 2016-martie 2017. Totodată, Liviu Dumitrașcu a fost și subprefect al județului, pentru o scurtă perioadă, în 2016, când funcția de prefect era ocupată de Carmen Dan, în prezent senator PSD și o apropiată a lui Liviu Dragnea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.