Politic

Noul PNL nu a câştigat nimic în plus faţă de vechiul PNL

17 mandate de consilieri judeţeni şi şefia Consiliului Judeţean a fost obiectivul stabilit de PNL, prin liderul liberal Eugen Pîrvulescu, pentru alegerile locale. Mai bine de jumătate de an, co-preşedintele PNL n-a ratat nicio ocazie să-i transmită social-democratului Adrian Gâdea că are zilele numărate în Consiliul Judeţean şi că, după 5 iunie, îi va lua locul.

Noi nu ştim în ce măsură liderul PNL a vorbit serios sau a încercat să creeze valuri cu declaraţiile sale, în contextul în care cercetările sociologice arătau că mai puţin de 10% dintre teleormăneni auziseră de Eugen Pîrvulescu.

Rezultatul alegerilor a arătat însă că unificarea n-a prea avut rezultatul scontat, iar marele PNL este chiar mai mic decât vechiul PDL şi vechiul PNL, în contextul în care la scrutinul de pe 5 iunie PNL a obţinut 11 mandate de consilieri judeţeni, cu care vor defila în următorii patru ani, în timp ce opoziţia liberală, după unificarea dreptei sub umbrela marelui PNL, a numărat 14 şi, mai apoi, după ce Fulvia Frăsineanu şi Angelică Iliescu au ales să treacă în barca PSD prin OUG 55, 12 consilieri judeţeni în legislatura ce tocmai se încheie.

Totodată, în ciuda declaraţiilor publice care s-au dorit a fi unele de mobilizare a electoratului PNL, absenţa vechilor lideri politici ca Marin Almăjanu, Alexandru Mocanu, Adriean Videanu sau George Dumitrică, fără corespondenţi în actuala garnitură a liberalilor teleormăneni, a dispersat şi mai tare electoratul de dreapta.

Cu toate acestea, Eugen Pîrvulescu susţine că rezultatul obţinut de PNL în judeţul Teleorman este unul de excepţie şi că a fost dat exemplu de conducerea centrală. Noi nu-l contrazicem, dacă a fost făcută o comparaţie cu rezultatul de la Bucureşti, unde liberalii n-au obţinut practic nimic.

Şi, după rezultatul modest obţinut la locale, nici la alegerile parlamentare din toamnă liberalii nu sunt cotaţi cu şanse serioase pentru a obţine un rezultat bun, mai ales că numărul de parlamentari pe care-l va da judeţul Teleorman este unul redus comparativ cu anul 2012, respectiv patru deputaţi şi doi senatori.

Că se vor mulţumi cu un mandat de deputat sau vor obţine ceva mai mult rămâne de văzut, cert este însă faptul că electoratul din judeţ pare că s-a cam săturat de scandal şi, până acum, liderii PNL cam atât au oferit. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Si el si nevastă-sa sunt 2 analfabeți . El barem are o facultate făcută asa pe picioare. Dar ea săraca n are nici 10 clase :))))

  2. MUSAT Alexandru

    Acest PARTZULESCU este un tractorist semi-analfabet, inconjurat numai de retardati si fosile corupte…Bitanu, Titirisca-kioara valutista, Ilisexu-boshorogul obesdat sexual, et comp…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.