Politic

Noul an școlar bate la ușă / Angajații Consiliului Județean Teleorman “au uitat” să întocmească documentația prin care 11.000 de elevi ar fi trebuit să primească ghiozdane

Nu mai puțin de 11.000 de elevi din ciclul primar din unitățile de învățământ din Teleorman NU vor găsi pe bănci în prima zi de școală ghiozdanele pe care ar fi trebuit să le primească prin Consiliul Județean Teleorman. Asta deși, încă de la începutul anului 2022, consilierii județeni liberali, prin inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Teleorman, Raluca Fedeleș, au prevăzut în bugetul instituției sumele necesare pentru acordarea ghiozdanelor către elevii din învățământul primar teleormănean. Deși au avut opt luni pentru ducerea la îndeplinire a acestui proiect, specialiștii din cadrul Consiliului Județean Teleorman se pare că au uitat că mai sunt câțiva pași de făcut până la concretizarea demersului.

“Este incredibil cum aparatul de specialitate al Consiliului Județean Teleorman, în speță Direcția de Management și Administrație Publică nu a reușit să facă documentația premergătoare adoptării unui proiect de hotărâre prin care elevii să primească aceste ghiozdane. Banii au fost prevăzuți în buget în timp util, nu pot să spună că au fost luați prin surprindere de această inițiativă; singura concluzie care se poate trage într-o atare situație este aceea că nu se vrea. Știm cu toții că atunci când funcționarii publici care vor să demonstreze că sunt, într-adevăr, parte a unui aparat birocratic, pot face asta cu cea mai mare rată de succes, dar să tărăgăneze o măsură care nu este decât în beneficiul copiilor timp de opt luni de zile, este deja prea mult. Aici nu poate fi vorba decât de rea-voință”, a declarat vicepreședintele CJT, Raluca Fedeleș.

Și liderul de grup al consilierilor județeni liberali, Florin Titirișcă este revoltat de inerția angajaților din cadrul Consiliului Județean Teleorman: “Noi nu am prevăzut banii în buget doar ca să ne aflăm în treabă. Drept dovadă, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean, al directorilor de școli și al profesorilor, am putut stabili numărul concret al copiilor care au, cu adevărat, nevoie de acest sprijin. Acum, pentru că domnii din aparatul de specialitate al consiliului nu au vrut să miște niște hârtii, 11.000 de copii nu pot beneficia de ghiozdane. A fost, și este, o măsură gândită pentru sprijiirea elevilor din județul Teleorman, mai ales în această perioadă dificilă, când toate prețurile cresc, când știm cu toții la cât se poate ridica suma cheltuită pentru rechizite, pentru haine și pentru toate cele necesare copiilor pentru școală. Nu degeaba un astfel de model a fost implementat în alte județe, cum ar fi Argeș, Maramureș sau Covasna. Acolo se poate, în Teleorman a fost mult mai important să fie alocați bani pentru sediul de partid pesedist, și nu pentru copii. Deși, un calcul elementar ne arată că din suma alocată de Consiliul Județean pentru sediul PSD s-ar fi putut achiziționa aproximativ 17.000 de ghiozdane. Am vrea, totuși, niște explicații în legătură cu rapiditatea pe care au avut-o social-democrații și “fanii” lor din cadrul instituției județene atunci când a fost vorba să-și aprobe alocarea unei sume uriașe pentru modernizarea sediului partidului, iar când s-a pus problema finalizării unei inițiative care pentru mulți părinți poate însemna un ajutor deloc nesemnificativ, ei uită cu desăvârșire. E clar că, pentru acești domni, nu are nicio importanță faptul că toți cei 11.000 de părinți care s-au înscris pe liste sunt cetățeni ai județului Teleorman care se confruntă cu dificultăți financiare și pentru care orice sprijin este binevenit”, a declarat consilierul liberal.

De altfel, în sprijinul măsurii inițiate de consilierii județeni liberali a venit și FNAP (Federația Națională a Asociațiilor de Părinți), care a înaintat numeroase sesizări către Consiliul Județean Teleorman, atât pentru acordarea ghiozdanelor pentru elevii din ciclul primar de învățământ, cât și pentru decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii din mediul rural.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.