Social

Nouă unități de învățământ din județ vor începe anul școlar online

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a avizat propunerile din partea consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ din județul Teleorman privind scenariile de funcționare în debutul anului școlar 2020-2021, astfel că pentru scenariul 1, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, au fost avizate 89 de unități de învățământ din județ, în timp ce, pentru scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, au fost avizate 43 de unități de învățământ din județ. Pentru scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online, au fost avizate nouă unități de învățământ pentru o perioadă determinată, respectiv: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman, Clubul Copiilor Zimnicea, Grădinița cu program prelungit nr. 6 Alexandria, Grădinița cu program prelungit nr. 7 Alexandria, Școala Gimnazială „Al. Colfescu” Alexandria, Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria și Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele.

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală, transmit reprezentanții ISJ Teleorman.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Scenariul verde înseamnă că incidența cazurilor într-o localitate este sub 1 la mia de locuitori, iar galben peste unu la mia de locuitori. În Teleorman, majoritatea localităților sunt în scenariul I, respectiv cel verde, cu o incidență a cazurilor sub 1 la 1.000 de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.