Politic

Noua structură a BPJ-PDL Teleorman – Un nou proces de restructurare a partidului

Ioan DUMITRESCU

Teodor Nitulescu_0008Luni, 18.02.2013, la sediul Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat Liberal Teleorman, preşedintele interimar Teodor Niţulescu a ţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre primul Birou Permanent Judeţean interimar în noua sa componenţă, BPJ Teleorman fiind aprobat de BPN al PDL. Astfel, Niţulescu Teodor este preşedintele interimar al Organizaţiei PDL Teleorman, Militaru Lucian – deputat, preşedintele organizaţiei orăşeneşti Videle, Barbu Costel – primarul comunei Suhaia, Letcanu Victor – primarul comunei Drăgăneşti de Vede, Moise Alexandru – primarul comunei Stejaru, Fierăscu Daniel – preşedintele Organizaţiei Roşiorii de Vede, Crăcea Claudiu – preşedintele Organizaţiei Turnu Măgurele, Titirişcă Florin – preşedintele Organizaţiei municipale Alexandria, Burghiu Mihaela – preşedinte organizaţia de femei Teleorman, Sărdan Marian – preşedinte organizaţiei oraşului Zimnicea, Amarie Constantin – liderul consilierilor judeţeni PDL, Berechet Constantin şi Popa Marian. Aceştia sunt cei treisprezece lideri care conduc mai nou PDL Teleorman, hotărârea fiind valabilă pentru toţi membrii PDL Teleorman, a subliniat Teodor Niţulescu.

Biroul Permanent Judeţean al PDL îşi propune să facă o analiză a tuturor organizaţiilor locale ale democrat-liberalilor din judeţul Teleorman, şi va lua măsurile care se impun, inclusiv retragerea sprijinului politic, dacă este cazul în anumite situaţii, a mai spus preşedintele interimar Niţulescu. Săptămâna viitoare începe o evaluare a tuturor organizaţiilor PDL, încercându-se să se declanşeze un proces de restructurare a PDL la nivelul judeţului Teleorman, “astfel încât să constituim una dintre organizaţiile puternice, solide, ale acestui partid care se vrea o alternativă la îndelunga guvernare locală a PSD-ului sprijinit de PNL în judeţul Teleorman” – a declarat Teodor Niţulescu, care a mai spus că îşi propune ca în 2016 puterea să revină Partidului Democrat Liberal, “adică judeţul Teleorman să fie condus de o forţă de dreapta”, sperându-se într-o dezvoltare mai armonioasă a judeţului.

Tot luni, PDL Teleorman a stabilit şi delegaţia judeţeană la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL care va avea loc pe 23 februarie a.c. şi care are pe ordinea de zi raportul politic al preşedintelui PDL, convocarea Convenţiei Naţionale.

Teodor Niţulescu a menţionat că modificările de substanţă din BPJ Teleorman vor aduce un plus de vigoare organizaţiei judeţene a partidului. Preşedintele interimar Niţulescu a specificat că foştii deputaţi PDL Adrian Bădulescu şi Adrian Florescu nu au fost cooptaţi în Biroul Permanent Judeţean al PDL Teleorman, şi este posibil ca cei doi să primească însărcinări pe colegiile în care au fost parlamentari în mandatul trecut, respectiv coordonatori de colegii. Niţulescu a mai precizat că este vorba despre un BPJ mai “flexibil, ca să putem să adoptăm deciziile mult mai uşor, şi cred că am ales oamenii care sunt dispuşi în următorii trei ani şi jumătate să se angajeze cu toată forţa în restructurarea partidului. Responsabilităţile sunt mult mai mari acum, fiindcă revin unui grup mai mic de oameni”. Teodor Niţulescu a amintit şi faptul că s-a ţinut cont de vechile raioane în reorganizarea stucturilor PDL, amintind voalat de tendinţa de regionalizare.

A fost amintit şi faptul că va fi făcută o analiză a ultimelor alegeri parţiale locale, parlamentare, locale şi prezidenţiale, precum şi la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Teodor Niţulescu a dat şi o veste dramatică: “Sunt şi anumite organizaţii care trebuiesc desfiinţate, organizaţii care, practic, nu există. O parte din rezultatele nesatisfăcătoare care au fost obţinute în ultima perioadă sunt datorate şi acestui fapt, faptului că multă vreme partidul nu a fost restructurat corespunzător. Au fost organizaţii care au fost lăsate de izbelişte, şi sigur că rezultatele sunt cele care sunt. Aici, în Teleorman, nu PSD-ul este puternic, ci noi nu ştim să tratăm PSD-ul aşa cum ar trebui, şi îl lăsăm să-şi facă jocul. Nu PNL-ul este puternic; noi nu am găsit soluţii, şi mărturie stau rezultatele de la alegeri”.

Vorbind despre apropiatele alegeri de la conducerea Partidului Democrat Liberal, despre candidaturile lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea, candidaturi anunţate deja, preşedintele interimar Teodor Niţulescu a precizat că domnia sa personal îl va susţine pe Vasile Blaga, pe care l-a mai susţinut şi la precedentele alegeri; “Este singurul din PDL care poată să impună o restructurare eficientă a partidului”. La terminarea conferinţei de presă a preşedintelui interimar al PDL Teleorman urma să apară şi ideea imprevizibilă: şi Alexandru Trifan internţionează să candideze la şefia PDL la nivel naţional, argumentând că este “membru FSN, PD, PDL din februarie 1990, de 23 de ani, este cu cotizaţia plătită la zi până în 2016, este primul preşedinte democrat după Revoluţie, membru fondator, marginalizat permanent de colegi, cel mai sărac şi cinstit militant şi fondator din ţară, etc…”. Altfel, în PDL Teleorman totul pare a fi normal, ca partid aflat în opoziţie.

4 Comments

 1. SINGURA POSIBILITATE DE REDRESARE A PDL-ul ESTE EXCLUDEREA LUI NITULESCU!!!!

 2. Sa ne traiesti Tudorele, tare smart mai esti!!!

 3. Cu Fierascu si Amariei, ciurucurile pesediste cred ca rupetzi piatza!!!!Esti tare destept Tudorele!!!!

 4. Domnule Dumitrescu,ne cunoastem foarte bine inca din
  199o,si la ce ati scris pentru ” ideia imprevizibila” a
  mea de a candida si eu alaturi de colegii mei UDREA si
  BLAGA ce vi se pare asa de cutios ?,,,,pentru ca insasi
  SITUATIA DEZASTRUOASA DE SARACIE A JUDETULUI NOSTRU IN
  CARE TRAIM SE DATORESTE FAPTULUI CA DELA BAZA PARTIDULU,
  NU A AVUT NIMENI CURAJUL “imprevizibil”de a candida in
  structurile de virf penru a STOPA DETURNAREA VOTULUI in
  folosul “smecherilor politici” care au devenit,oare cine
  i-a votat?,,,,MILIARDARI POLITICI cu banii BUGETULUI,,,,
  adica,,,,,banii nostri ai TUTUROR,,,,si nu sunt opriti?
  – IMPREVIZIBILITATEA mea din asta deriva, cu stima,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.