Potrivit ISU Teleorman, în 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea a nouă incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere.
Astfel, la Călinești – a ars miriște pe o suprafața de aproximativ 2 ha. Incendiul a fost stins de pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Cauza probabilă a fost fumatul în locuri nepermise, la Prundu – pompierii militari de la Detașamentul Turnu Măgurele, cu sprijinul celor de la ISU Olt, au stins un incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe câteva sute de metri. Cauza probabilă a fost focul în spații deschise; Beuca – au ars vegetație uscată și miriște pe aproximativ 1500 mp . La caz au acționat pompierii militari de la Punctul de Lucru Dobrotești, cu o mașină de stingere. Cauza probabilă – foc deschis lăsat nesupravegheat; Beciu – au ars vegetație uscată pe aproximativ 30 mp și o anexă. La acest eveniment au acționat pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Cauza probabilă a fost focul în spații deschise; Zimnicea – au ars vegetație uscată și resturi menajere pe circa 1000 mp. Incendiul a fost stins de pompierii militari zimniceni cu ajutorul unei autospeciale. Cauza probabilă a incendiului – foc deschis în spații deschise; Măldăeni – a fost distrusă vegetația uscată pe o suprafață de 300 mp. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o autospecială. Cauza probabilă a incendiului – foc deschis în spații deschise; Peretu – a ars vegetația uscată pe o suprafață de cca. 2500 mp. Focul a fost stins de pompierii militari roșioreni cu o autospecială. Cauza probabilă a fost focul în spații deschise; Cervenia – focul a distrus vegetație uscată și resturi menajere pe o suprafață de circa 500 mp. Acesta a fost stins de pompierii militari alexăndrineni, care au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă; Merenii de Jos – a ars vegetație uscată pe aproximativ 500 mp. Incendiul a fost stins de pompierii militari de la Videle cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Cauza probabilă a incendiului – foc deschis în spații deschise.
Potrivit legislației în vigoare, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice.