Eveniment

Noua conducere a DSP Teleorman și-a intrat în pâine

Ce aflam pe surse, cu o zi în urmă, pare să se verifice mai repede decât ne așteptam. Stelian Cristea, cel despre care am aflat că va prelua funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, a luat parte la două ședințe organizate la Instituția Prefectului, sâmbătă, 4 aprilie, și duminică, 5 apilie, la care au participat Secretarul General Adjunct al Guvernului, Costel Barbu, prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu, subprefectul, Eugen Nicolae, conducătorii structurilor MAI din județ și managerii spitalelor din județ.

În ședința de sâmbătă autoritățile transmit că au fost identificate cinci cadre medicale (trei medici de laborator și doi biologi) care vor beneficia, începând de luni, de pregătire de specialitate la centre din București pentru realizarea testărilor Covid-19, urmând ca aceștia să asigure prelucrarea și interpretarea analizelor medicale folosind echipamentele de tip RT-PCR din Teleorman. De asemenea, au fost identificate și o serie de echipamente medicale care pot fi relocate, de la unitățile sanitare din județ, în vederea pregătirii Spitalului „Caritas” din Roșiorii de Vede (spital de suport pentru pacienții COVID – 19 pozitiv care necesită tratament).

Duminică, 5 aprilie, a avut loc o nouă întâlnire în același format la care s-au alăturat și cei cinci specialiști care urmează să participe la stagiul de perfecționare. Discuțiile au vizat o serie de măsuri de natură organizatorică (repartizarea pe centre medicale, transport, echipamente etc).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.