Politic

Noii senatori și deputați de Teleorman au primit certificatele de validare a mandatelor

Cei șapte parlamentari de Teleorman, aleși în urma scrutinului de duminică, 6 decembrie, și-au primit, marți, certificatele de validare a mandatelor, în prezența subprefectului județului, Nicoleta Voicu.

Judecătorul Gabriela Rotaru, vicepreședintele Tribunalului Teleorman, le-a înmânat celor doi senatori și celor cinci deputați certificatele de validare a mandatelor de parlamentari. Astfel, și-au preluat certificatele senatorii aleși Eugen Pîrvulescu (PNL) și Dănuț Cristescu (PSD) și deputații aleși Costel Barbu, Calotă Florică Ică, Maria Stoian (PNL) și Florin Piper Savu și Paul Stancu (PSD).

Duminică, 6 decembrie, teleormănenii și-au ales cei doi senatori și cei cinci deputați care îi vor reprezenta în Parlament în următorii patru ani. PNL  a obținut patru din cele șapte mandate, trei de deputat și unul de senator, iar PSD restul de trei mandate, un senator și doi deputați. Pentru prima data, în Teleorman, PNL reușește să-și revendice mai multe mandate decât PSD. La alegerile parlamentare din 2016, PNL reușea să obțină un mandat de senator și unul de deputat, în timp ce PSD câștiga  trei mandate de deputat și unul de senator.

Cel mai longeviv dintre parlamentarii de Teleorman, aleși la scrutinul din 6 decembrie, este liberalul Calotă Florică Ică, acesta fiind la cel de-al treilea mandat consecutiv în Camera Deputaților. Și liderul PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu este obișnuit cu Parlamentul, acesta fiind la al doilea mandat în Senat. Ceilalți cinci aleși sunt la primul mandat în Parlament.

 

4 Comments

 1. CAT DE SLABI SUNT TELEORMANENII ASTIA… AU VOTAT A DOUA OARA UN INCULT PENAL CA EUGEN PARVULESCU PENTRU SENAT….

 2. Să le amintim Groparilor PSD din Teleorman câteva proiecte de lege votate favorabil cu încălcarea Constituției:
  – alegeri parlamentare 2020- în conformitate cu art. 69 din Constituție, guvernul stabilește data alegerilor;
  – majorarea punctului de pensie- Art. 138 alin. (5) Constituție – nicio cheltuială bugetară să nu fie aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.
  – dublarea alocațiilor pentru copii- Art.art. 138 alin. (5) Constituție – nicio cheltuială bugetară să nu fie aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.
  – zeci de legi pentru asistații sociali: stimulente, rente, bonusuri, 7 categorii de pensionari speciali etc : Art 16 alin. (1) Constituție- cetățenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  -Comunicat CCR:
  (….)Parlamentul avea obligaţia constituţională ca la adoptarea legii să elimine ordonanţa de urgenţă antereferită din fondul activ al legislaţiei. Întrucât nu a realizat acest lucru, s-a ajuns la situaţia existenţei concomitente a două acte normative care au acelaşi domeniu de reglementare, ceea ce este contrar art.1 alin.(5) din Constituţie”.
  Etc. Etc. Etc.
  Alo, poliția, DNA Teleorman este noaptea minții ce s-a întâmplat în Parlamentul României în perioada 2017- 2020.
  La pușcărie!

 3. Groparul nr 2- inculpat in dosarul Belina- la pușcărie lângă Daddy – Groparul 1- că și așa suferă de claustrofobie, singur, printre bielete, cauciuce și “izolete” Covid-19.
  Ți-ai pregătit izoleta?!

 4. Groparii Teleormanului, nu mai aveți monopol pe populism… s-au prins și alții să se înfrupte din populism și extremism- A.U.R. de exemplu- și o să mai apară și alții. Deci? Va trebui sa va apucați de munca borfașilor – nu mai merge cu profitabil după prostie și populism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.