Politic

Noii deputaţi de Teleorman votează ca vechii deputaţi: cu mâna ridicată

Noii deputaţi de Teleorman au votat, la fel ca cei din legislatura trecută, cu mâna ridicată, în primele şedinţe de plen. Sistemul electronic de vot, de altfel singurul instrument prin care cetăţenii puteau afla cum a votat fiecare parlamentar în parte, a fost scos din uz în urmă cu aproape un an, pentru că nu ar fi fost suficient de exact. „Mi s-a spus că începând cu 1 februarie va fi funcţional. Dacă nu, eu le-am spus că nu o să mai vreau să mai conduc vreo şedinţă în care să nu fie voturile prin vot electronic”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, referitor la modul în care se derulează procesul de vot în camera inferioară a Parlamentului.

Şi, dacă deputaţii Mara Calista şi Adrian Gâdea, aflaţi la primul mandat de parlamentar, au experimentat pentru prima dată sistemul de vot prin ridicarea mâinii, deputaţii Liviu Dragnea, Calotă Florică Ică şi Valentin Boboc sunt obişnuiţi din legislatura trecută să ridice mâna pentru a fi număraţi.

Achiziţia unui nou sistem de vot electronic pentru Camera Deputaţilor, estimat la aproape două milioane de lei, s-a dovedit necesară după ce vechiul sistem s-a stricat încă din toamna anului 2015, iar deputaţii au votat, de atunci, prin ridicarea mâinii şi au aşteptat să fie număraţi, la fel ca în urmă cu 10 ani, înainte să fie montat primul sistem electronic. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.