Politic

Noi sume repartizate de Consiliul Judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale

Monica DUMITRESCU
Consiliul Judeţean Teleorman, în şedinţa ordinară desfăşurată luni, 27 februarie 2017, a aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei ce reprezintă 20% din cota de 73% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 şi estimările pentru anii 2018-2020.

Potrivit hotărârii adoptate, cele mai mari sume, atât din cota TVA, cât şi din impozitul pe venit, au revenit municipiului Alexandria, căruia i-au fost alocate sumele de 319.000 lei, la prima categorie, şi 181.000 lei la cea de-a doua. Municipiului Roşiorii de Vede şi oraşului Videle le-au fost alocate sume egale, respectiv câte 258.000 lei din cota TVA şi câte 142.000 lei din cota de 18,5% din impozitul pe venit. De asemenea, municipiul Turnu Măgurele şi oraşul Zimnicea au primit sume egale, reapectiv câte 217.000 lei la prima categorie şi câte 133.000 la cea de-a doua.

De data aceasta, comunele care au obţinut cele mai mari sume au fost: Cosmeşti, Călmăţuiu şi Moşteni, în timp ce Peretu, Lisa, Mârzăneşti se numără printre comunele cu cele mai mici sume alocate.

Dacă în şedinţa ordinară desfăşurată la sfârşitul lunii trecute, când au fost aprobate alte sume pentru echilibrarea bugetelor locale, consilierii locali ai PNL şi-au exprimat nemulţumirea, atrăgând atenţia că, mai mult ca niciodată, comunele conduse de primari ai Partidului Naţional Liberal au fost nedreptăţite, sumele alocate acestora fiind foarte mici în comparaţie cu cele alocate comunelor cu primari PSD, de data aceasta lucrurile au stat altfel.

Consilierul judeţean Marian Ţole, chiar a ţinut să mulţumească preşedintelui CJT şi colegilor consilieri pentru cum au colaborat pentru împărţirea acestor sume în funcţie de nevoile reale ale fiecărei comunităţi, subliniind că, până la urmă, indiferent de culoarea politică pe care o au, scopul tuturor este dezvoltarea armonioasă a acestui judeţ.

La rândul său, preşedintele CJT, Dănuţ Cristescu, a precizat că la împărţirea banilor s-a ţinut cont de problemele primăriilor, de datoriile şi proiectele pe care le au în derulare, nu de culoarea politică a primarului.

Cu toate acestea, trei dintre consilierii judeţeni ai PNL nu au dat girul proiectului de hotărâre privind repartizarea acestor sume, abţinându-se de la vot. Proiectul a fost însă adoptat cu majoritate de voturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.