Eveniment

Noi sancțiuni pentru teleormănenii care nu înțeleg că pandemia de coronavirus nu e o glumă

Echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat, pe parcursul zilei de marți, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, având principalul scop de a verifica respectarea prevederilor Ordonanței militare nr. 2/2020, transmit autoritățile.

Astfel, 122 de polițiști, 20 de jandarmi și 2 polițiști locali au verificat, în perioada menționată, 1.636 de persoane izolate la domiciliu și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei.

Autoritățile județene le reamintesc teleormănenilor că, potrivit prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Totodată, persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.