Social

Noi restricții pentru localitățile cu rata de incidență peste 6 la mie

Hotărârea de Guvern prin care se modifică restricțiile anti-COVID în localitățile unde rata de incidență depășește 6 cazuri la mia de locuitori a fost publicată în Monitorul Oficial sâmbătă, 2 octombrie. Principalele modificări prevăd oblogativitate purtării măștii de protecție în spațiile deschise, magazinele se închid la ora 22.00, școlile rămân deschise fără a se mai ține cont de rata de incidență a localității. De asemenea, cluburile, restaurantele, cinematografele rămân deschise până la ora 24.00, dar numai pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, cu un grad de ocupare de până la 50% din capacitatea unităților. Persoanelor cu test negativ nu li se permite accesul. Aceleași reglementări se aplică și în cazul evenimentelor private, nunți sau botezuri.
Același document prevede introducerea carantinei de noapte în weekend în localitățile în care rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori, exceptate fiind persoanele vaccinate sau trecute prin boală. În cazul în care rata de incidență depășește 7.5, carantina de noapte se aplică și în restul săptămânii.
Totodată, Hotărârea de Guvern stipulează că școlile rămân deschise, indiferent de rata de incidență. Unitățile de învățământ se vor închide și vor trece la sistemul online atunci când jumătate din clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza îmbolnăvirilor de COVID.
În ceea ce privește sălile de sport și fitness, se prevede că organizarea activităților poate fi realizată doar în intervalul orar 05.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate sau trecute prin boală, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.
Pentru a intra un vigoare, măsurile trebuie adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.