Eveniment

Noi restricții în Alexandria și alte șapte localități din județ/ Se închid restaurantele, cafenelele și barurile, iar organizarea evenimentelor este interzisă timp de două săptămâni

În opt localități din județ, respectiv Alexandria, Roșiori de Vede, Videle, Beciu, Dracea, Moșteni, Poroschia și Talpa, rata incidenței de răspândire a SARS-CoV-2 la mia de locuitori a crescut în ultimele zile, astfel încât, întruniți în ședință extraordinară, duminică, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au decis că, începând de luni, 12 octombrie, în localitățile enumerate, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea), în spații închise și deschise, este interzisă, timp de două săptămâni.

De asemenea, tot începând de luni, 12 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Pentru o perioadă de 14 zile, începând tot de luni, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

În ceea ce privește înmormântările, începând de luni, pentru o perioadă de 14 zile, acestea se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Totodată, începând de luni, 12 octombrie, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor; activitatea instituțiilor și companiilor de spectacole şi/sau concerte; activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se elibereaza bilet.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Redăm conținutul integral al hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman:

Art. 1. În condițiile creșterii ratei de incidență COVID-19 pe raza localităților ALEXANDRIA, ROȘIORI DE VEDE, VIDELE, BECIU, DRACEA, MOȘTENI, POROSCHIA și TALPA din județul Teleorman, se dispun următoarele măsuri:

  1. Începând cu data de 12.10.2020, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea), în spații închise și deschise.
  2. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
  3. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
  4. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
  5. Începând cu data de 12.10.2020, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor;

– activitatea instituțiilor și companiilor de spectacole şi/sau concerte;

– activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se elibereaza bilet.

  1. Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Art. 2. Măsurile stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, altele decât cele modificate prin prezenta hotărâre, rămân în vigoare.

Art. 3. Comitetele locale pentru situații de urgență din județ au obligația de a urmări punerea în aplicare/respectarea măsurilor stabilite prin prezenta hotărâre.

Art. 4. Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman va comunica prezenta hotărâre Comitetului Național pentru Situații de Urgență și membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Art. 5. Hotărârea se va posta pe pagina web a Instituţiei Prefectului – județul Teleorman şi pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,A. D. Ghica” al judeţului Teleorman, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.