Sport

Noi reglementări în Cupa României la baschet feminin

Din acest sezon, Federația Română de Baschet a operat câteva modificări importante în ceea ce privește desfășurarea Cupei României, pentru echipele feminine. Astfel, conform tragerii la sorți efectuată înainte de începerea sezonului, în luna august, Sepsi Sf. Gheorghe a fost exceptată de la disputarea play-off-ului, în calitate de deținătoare en-titre a trofeului. CSM Târgoviște a beneficiat de retragerea din competiție a formației CSU Alba Iulia, așa că a avansat fără efort în octetul final.

Celelalte 8 formații au fost repartizate pentru o dublă tur-retur. Dintre acestea, 6 formații vor trece de furcile caudine ale preliminariilor, urmând a se alătura, în sferturile de finală, echipelor deja calificate în această fază (Sepsi Sf. Gheorghe și CSM Târgoviște).

Învingătoarele celor 4 dueluri directe se califică automat, iar alte două formații, în calitate de ”lucky loser” merg și ele la turneul final. Echipele norocoase vor fi determinate în urma aritmeticii celor două manșe. Astfel, formațiile cu un coșaveraj mai bun vor avansa în sferturile de finală. Ca să exemplificăm practic, echipele care vor pierde la o diferență cumulată mai mică, vor avea câștig de cauză.

CSB Teleorman Alexandria s-a impus cu 78-70 în tur, contra celor de la Phoenix Galați. Iată și celelalte rezultate înregistrate în această fază competițională:

Politehnica Național Iași – ACS BC Sirius Tg. Mureș 61-95

CSM Satu Mare – CSU Olimpia Brașov 78-60

Universitatea Cluj-Napoca – Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad s-a jucat aseară, de la ora 18.00

Cum ieșencele au făcut act de prezență pe teren propriu, este de așteptat ca ele să fie primele eliminate. Rămâne în discuție numele celeilalte formații care nu va ajunge la turneu final al Cupei României, dar, după succesul de la Alexandria, echipa lui Mădălin Piperea își permite să piardă chiar la o diferență de 10-15 puncte, fără a-i fi, în opinia noastră, periclitată calificarea.

Revenind la turneul final al Cupei României, după determinarea tuturor echipelor calificate, se va alege locația în care vor avea loc meciurile. Pe 10 ianuarie, la sediul Federației Române de Baschet, într-o ședință la care sunt invitați reprezentanții tuturor echipelor implicate, se va stabili unde se va desfășura competiția și se va trage la sorți tabloul eliminatoriu. Cupa României va începe cu sferturile de finală, în prima zi, urmată de semifinale, în a doua zi, iar finala în ultima zi, a patra. Echipele care vor ajunge în ultimul act vor beneficia de o pauză de refacere, de 24 de ore, după semifinale. Cu ocazia Cupei României va avea loc și meciul All Star Game, la baschet feminin.

În speranța că am fost conciși în prezentarea detaliilor legate de regulamentul de desfășurare al Cupei României, la baschet feminin, urăm mult succes echipei noastre, în competiția respectivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.