Eveniment

Noi măsuri luate de autorități: Nu se mai fac internări, sunt externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe

Începând de marți, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Măsura a fost luată, în completarea celor de până acum, pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

De asemenea, mai informează autoritățile, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

Mai mult, în termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Totodată, conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.