Economie

Noi investiţii la Ştrandul Alexandria

Carmen Dumitrescu

Ştrandul Alexandria este, cel puţin în sezonul estival, principala destinaţie de weekend a alexăndrenilor. De aceea, e important pentru administraţia locală să asigure populaţiei, care frecventează, uneori, în număr impresionat complexul de odihnă şi recreere, condiţii dintre cele mai bune, corespunzătoare celor mai înalte dintre exigenţe. Aşa cum se întâmplă, de altfel, în toate oraşele care se respectă din ţară. Desigur, lipsa de civilizaţie a unora dintre aceia care frecventează ştrandul a generat situaţii destul de neplăcute, legate de deteriorarea unor piese de mobilier sau de afişarea unei conduite neadecvate, situaţii care au fost rezolvate, chiar dacă urmele sunt încă vizibile. Multe dintre umbreluţe sunt sfâşiate şi multe dintre şezlonguri sunt rupte în acest moment iar înlocuirea pieselor de acest fel costă destul de mult. Ca atare, investiţiile de acest gen sunt necesare, dar cu certitudine, cheltuielile suplimentare ar fi putut fi evitate, dacă alexăndrenii care frecventează ştrandul ar fi puţin mai atenţi în privinţa felului în care tratează bunurile publice.

Consilierii locali au decis, recent, că la Ştrandul Alexandria vor mai fi direcţionate nişte sume de bani pentru ca aceia care frecventează această locaţie să fie pe deplin mulţumiţi. Administraţia Domeniului Public Alexandria a venit, astfel, cu propunerea, ca terenul de fotbal din incinta complexului de odihnă şi recreere să fie acoperit cu o copertină presostatică cu accesorii şi montaj, necesară pentru utilizarea terenului pe toată perioada anului, copertină realizată dintr-o ţesătură specială din poliester cu strat PVC pe ambele laturi, rezistentă la intemperii, raze UV, tratată împotriva ciupercilor, mucegaiului, putrezirii, ignifugată, omologată în clasa 2, lungă de 42 de metri, lată de 23 metri şi înaltă de 9 metri. Membrana, realizată potrivit standardelor europene este prevăzută cu pungi de alimentare şi reciclare aer, precum şi burdufuri din PVC cu cablu pentru uşa de intrare şi ieşire de siguranţă şi consolidări pentru sistemul de iluminat. Intrarea pietonală tip tunel, parte a structurii copertinei, are dimensiunile în plan de 1,25mXh 2,20 metri şi va fi alcătuită din tuburi de oţel inoxidabil şi înveliş PVC, uşi echipate cu mânere de compensaţie interne. Pentru achiziţionarea acestei copertine a fost necesară, în cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului local, o alocaţie bugetară în valoare de 160.000 lei.

Pe de altă parte, având în vedere afluenţa mare de public, în special în sezonul cald şi capacităţile existente în cadrul complexului de odihnă şi recreere, pentru desfăşurarea activităţilor recreative în condiţii bune, s-a propus suplimentarea dotărilor cu un număr de 100 de şezlonguri pentru plajă şi piscină şi 85 de umbrele de soare. Pentru achiziţionarea acestor dotări a fost necesară o alocaţie bugetară de 25.000 lei pentru şezlonguri şi 25.000 lei pentru umbrele.

În continuare, Ştrandul Alexandria este locaţia favorită a alexăndrenilor în sezonul estival, pentru că, potrivit celor de la recepţie, în fiecare zi, sute de alexăndreni vin să se bronzeze sau să înoate iar mulţi dintre ei vin şi pentru calitatea foarte bună a terenurilor de sport din cadrul complexului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.