Social

Noi atacuri cibernetice ce folosesc numele unor mari companii

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC derulează un program de informare ce vizează conturile sau paginile de social media, care propagă campanii frauduloase ce se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație în România. Există în mediul online anumite site-uri prin intermediul cărora se furnizau false informații, oportunități de investiții și câștig în numele Dedeman.

“Directoratul Național de Securitate Cibernetică și DEDEMAN fac astfel un apel la vigilență și analiză atentă a informațiilor întâlnite în mediul online. Așa cum se poate observa din imagini, atacatorii încearcă să convingă potențialele victime, folosind un text redactat parțial în engleză, dar și în română, să acceseze site-uri frauduloase, promițându-le oportunitatea de a câștiga importante sume de bani pe termen scurt”, avertizează DNSC.

În acest mod, atacatorii colectează date personale, de autentificare sau chiar bancare fie prin intermediul formularului care este “necesar” de completat, sau chiar telefonic, deoarece sunt solicitate datele de contact. DNSC mai recomandă evitarea accesării unor astfel de link-uri, cu precădere cele ce provin din surse sponsorizate sau recomandate de social media. Alte recomandări ar mai fi: verificarea la nivelul canalelor oficiale a existenței oricărui tip de concurs sau promoție, raportarea acestor mesaje, dar și a conturilor care contribuie la popularizarea lor, către rețeaua de social media.

În cazul în care un utilizator a căzut deja în capcana acestor infractori cibernetici și a furnizat date cu caracter persoanl, să sune la numărul de telefon 1911 sau să transmită un mail către alerts@dnsc.ro. Acest proiect este derulat de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.