Social

Noaptea Muzeelor 2022, la Alexandria

După ce, în ultimii doi ani, evenimentele culturale s-au derulat în format online sau hibrid (fizic și online), din cauza condițiilor speciale impuse de pandemia de coronavirus, anul acesta, la nivel național se reia tradiția, deja, organizării Nopții Muzeelor. Astfel, sâmbătă, 14 mai, muzeele vor fi deschise până târziu în noapte.

“Într-o seară specială, așa cum este Noaptea Muzeelor ajunsă la a XVIII-a ediție, dublată de aniversarea a 70 de ani de la înființarea instituției noastre, invităm pe toți cei care doresc să ne treacă pragul să viziteze expoziţiile permanente şi temporare”, transmit reprezentanții Muzeului Județean Teleorman.
Toți cei care sunt interesați, vor putea vedea expoziţii permanente: “Înapoi în timp” – Arheologie şi Numismatică în judeţul Teleorman – Aspecte etnografice teleormănene, sau expoziţii temporare: – 1 mai 1852 – 1 mai 2022 – Muzeul Județean Teleorman la a LXX-a aniversare, – Societăți de asigurare și bănci românești în obiecte promoționale – colecția Alexandru Ivan, București.
De asemenea, va putea fi vizionat exponatul lunii – Vasul zoomorf de la Alexandria “Gorgan”, dar și evenimentul “Tradiție și patrimoniu”, realizat cu colaborarea Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman, ce va consta în prezentarea de costume populare tradiționale din Teleorman și în momente folclorice tradiționale, cu desfășurare între orele 20.00-22.00, în cadrul expoziției permanente de etnografie.

Parteneri și sponsori ai evenimentului sunt Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman și Alexandru Ivan, colecționar (București).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.