Politic

Niţulescu ar putea candida la parlamentare din partea PFC

Carmen Dumitrescu

Despre posibila candidatură a lui Niţulescu la alegerile parlamentare de la finalul acestui an s-a discutat destul de mult. Asta mai ales în condiţiile în care fostul prefect a demonstrat că are abilităţi politice prea pronunţate pentru a rămâne în afara jocului electoral. Cu toate acestea, situaţia lui Niţulescu în PDL la această dată este destul de şubredă şi nimeni nu se îndoieşte de faptul că poziţia sa actuală are legătură şi cu atitudinea intransigentă şi, de multe ori, dură a fostului prefect, care demonstrează că temperamenrul vulcanic îi este principalul adversar în calea ascensiunii politice. Nu trebuie să uităm nici faptul că, fiind un personaj politic orgolios, Niţulescu nu va accepta niciodată poziţia de “simplu membru”, propusă lui de noul lider interimar al formaţiunii politice judeţene, Marian Zlotea.

Iar, în condiţiile acestea, viitorul politic al lui Niţulescu se va desfăşura, cel mai probabil, în cadrul unei alte formaţiuni politice şi, pentru a nu-şi încălca cuvântul, că îşi va sfârşi cariera politică în PDL, Niţulescu ar putea merge pe varianta PFC. Se pare că PDL şi PFC vor fi partide aliate în confruntarea politică de la finalul acestui an şi, potrivit lui Zlotea, dar şi deputatului Adrian Florescu, în cadrul alianţei vor fi alocate colegii parlamentare şi Forţei Civice, şi PNŢCD-ului. În contextul acesta, este foarte clar faptul că trecerea lui Niţulescu la aliaţi nu ar fi un gest condamnabil, dimpotrivă, prezenţa lui în partidului lui M.R.U. ar întări organizaţia judeţeană, al cărei reprezentant este acum Eugen Pârvulescu. În condiţiile date, candidatura lui Niţulescu la alegerile parlamentare din decembrie din partea PFC este mai mult decât o simplă prezumţie şi cei mai mulţi membri de partid ai PDL spun că ipoteza aceasta este destul de veche şi a fost gândită serios chiar şi la nivelul conducerii partidului, atunci când a conturat alianţele politice. Pe de altă parte, sunt voci care susţin că Niţulescu ar putea rămâne în PDL şi că nu va candida deloc, urmând să obţină o funcţie numită mai târziu cu sprijinul partidului portocaliu.

One Comment

  1. Forta Ciuvica

    Partidul Forta Ciuvica, infiintat de intelectualul Mihai Razvan Ungueanu, celebru pentru bauturile fine pe care le cumpara din bani publici, are nevoie de un cadru de nadejde ca fostul prefect Nitulescu, care, la nevoie, ii poate ameninta pe jurnalisti ca-i arunca de la etaj sau ii poate imbranci afara din cladirea Prefecturii, mostenita de la parintii sai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.