Politic

Nicolae Sorescu, Ionel Izină, Zorinel Niculcea şi Victoriţa Diaconu, demişi de premier, alături de alţi 55 de inspectori guvernamentali

pontaDecizii privind eliberarea din funcţie a 59 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului au fost publicate, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

În fiecare caz se precizează că decizia a fost luată având în vedere prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor. De asemenea, s-a ţinut cont de reducerea posturilor ocupate la nivelul SGG, dispusă în condiţiile prevăzute de OUG 24/2009 privind stabilirea unor competenţe pentru ordonatorul principal de credite al aparatului de lucru al Guvernului.

De la intrarea în vigoare a deciziei, cei 59 inspectori guvernamentali vor avea un preaviz de 30 de zile.

De asemenea, Cojoacă Eugen Ştefan Dorel a fost transferat din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul SGG în cea de director general adjunct al Direcţiei generale economice şi administrative din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Pe 1 iulie, OUG 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernelor ori a ministerelor, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ea prevede desfiinţarea unor posturi vacante, dar şi faptul că toate instituţiile şi autorităţile publice pot ocupa prin concurs/ examen posturi conform principiului „unu la unu”, respectiv la un post ocupat devenit vacant un post ocupat.

Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ în perioada următoare, a declarat pe 9 iulie premierul Victor Ponta.

„O să plece vreo 2.800 de oameni în perioada imediat următoare, pe baza ordonanţei pe care am adoptat-o deja, cea cu desfiinţarea posturilor vacante şi cu anumite restructurări în autorităţile centrale”, a spus primul-ministru, întrebat dacă în perioada următoare vor avea loc disponibilizări în aparatul administrativ central sau local.

Astfel, din posturile de inspector guvernamental au fost eliberaţi şi reprezentanţii judeţului Teleorman, respectiv Nicolae Sorescu (fost subprefect al judeţului Teleorman în Guvernul Tăriceanu), Ionel Izină (fost prefect al judeţului Teleorman în Guvernul Tăriceanu), Zorinel Niculcea (fost prefect al judeţului Teleorman în Guvernul Boc), Victoriţa Diaconu (fost subprefect al judeţului Teleorman în Guvernul Boc şi Ungureanu).

4 Comments

  1. Niculcea Zorinel, vesnicul salariat de partid, niciodata nu a avut saracu un serviciu pe munca si onestitate, mai trebuie sa linga pragul si sa cotizeze la tovarashul Marin Almajanu, pentru un nou job!!!

  2. Izina cu ce se ocupa ca inspector guvernamental?
    Cu achizitia de teren agricol pentru firma baiatului sau!Si liberalii a carui produs este au aflat valoarea acestui …….

  3. Dar incompetentul de ponta cand pleaca????

  4. Felicitari Domnule Prim-Ministru!!!!In sfarsit o masura corecta, fara salariati de partid, tocatori de frunza la caini, mancatori de bani degeaba!!!!La munca baieti, nu la lipit afise elecorale!!!!Intretzinutii poporului!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.