Sport

Nicolae Răceală, preşedintele CJA Teleorman “Ne-am propus promovarea, în scurt timp, de arbitri în loturile naţionale”

Una din activităţile care au dat naştere la multe comentarii şi, probabil, aşa va fi şi mai departe, este arbitrajul, activitate care în ultimul sezon a avut de suferit cel puţin la fel de mult ca şi competiţia fotbalistică din care s-au retras câteva echipe. În condiţiile în care, în ultimii ani, cel puţin din punct de vedere al credibilităţii şi fairplayului, arbitrajul teleormănean a crescut, au existat şi nemulţumiri, nerealizări, pe care preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Teleorman, Nicolae Răceală (fost arbitru divizionar, din Roşiorii de Vede) le-a punctat într-un scurt interviu. Acesta a vorbit atât despre sezonul recent încheiat, despre proiectele CJA în acest moment, despre perspective, dar şi despre problema întâlnită în sezonul trecut, când au fost ceruţi din nou arbitri din alt judeţ. Iată declaraţia preşedintele CJ Arbitri, Nicolae Răceală.

 

“Sezonul precedent s-a încheiat cu bine pentru arbitrajul teleormănean, nu am avut evenimente majore în care să fie implicaţi arbitrii, nu au fost meciuri influenţate decisiv de arbitri sau nerespectarea fairplayului, iar pentru noi, Comisia Judeţeană de Arbitri, totul a decurs bine, deşi au fost condiţii grele, din punct de vedere al situaţiei în competiţie. Numărul mic de jocuri pe etapă au afectat inclusiv prestaţiile arbitrilor, care, ca şi o echipă de fotbal, când nu joacă şi n-are meciuri în picioare, scade randamentul acesteia. În ce ne priveşte, am căutat să profităm de faptul că întrecerea n-a mai avut acelaşi grad de dificultate, mai ales în partea a doua a sezonului, şi am încercat să promovăm o serie de tineri, eu chiar am vrut să reîmprospătăm loturile de arbitri, deşi suferim mult la capitolul arbitri divizionari, iar faptul că n-a mai promovat nimeni în ultimii ani la eşaloanele superioare, este o imagine proastă asupra arbitrajului teleormănean.”

“Noi, Comisia judeţeană, ne străduim să asigurăm un cadru propice tinerilor pentru a putea promova în ierarhiile superioare, iar un exemplu este acţiunea pe care o desfăşurăm în această vară, un program pentru tineri cu calităţi, programul “tinere talente”, care va demara în luna august. S-au creat nişte centre zonale, la nivel naţional, noi urmând să facem parte din centrul zonal sud, cu sediul la Piteşti, în care vom avea un număr de 19 arbitri şi arbitri asistenţi angrenaţi. Despre aceştia ce pot să spun, că, dacă la capitolul fizic au arătat progrese, la teorie nu stau la fel de bine. Noi le punem la dispoziţie tot suportul tehnic, logistic, sfaturi, îndrumări, însă este nevoie de munca individuală a fiecărui arbitru, pentru a reuşi ce ne-am propus, însă ceea ce ne-am propus este să promovăm în scurt timp arbitri în loturile naţionale. Pentru că, mă repet, stăm foarte prost la capitolul arbitri divizionari”;

“Referitor la aducerea arbitrilor din alt judeţ, ce pot să zic, mai ales că Dan Niţu a fost şi preşedinte al Comisiei judeţene de arbitri, s-a format o părere că arbitrii noştri ar fi slabi. Eu consider că arbitrii noştri ar fi făcut faţă jocurilor respective, mă refer aici la arbitrii noştri reprezentativi, dar şi la arbitrii asistenţi care vin din spate, sunt tineri cu calităţi şi care vor să facă treabă şi cred că puteau să se descurce la jocurile în care s-au cerut arbitri din alt judeţ”.

2 Comments

  1. prodan v-a fi inca cel putin patru, cinci mandate sef la ajf…numai sa nu mai vrea el..stan prodan a promovat vreo 25 de arbitri de-a lungul anilor, bajan, bobe, babadac, nitu, ghena, popa m, raducanu, popa g, chelu b, ciobanu i, banu a, nan, rusu a, boldeiu (dumnezeu s-o odihneasca), ancu, ochea si lista poate continua. toti acestia si multi alti arbitri au obligatie morala fata de stan prodan, el i-a ajutat pe multi. daca „observatorul” are bun simt, sa taca.

  2. observator

    Bla, bla nimic nou pe „portativ” mai „marele” Prodan spune ca este dezamagit de prestatia arbitrilor,Nitu o confirma,aducand arbitrii din alte judete si vine Raceala si spune ca Nitu a gresit,facand acest lucru si ca in opinia lui si „cazaturile” lor ar fi facut fata!Alegeti pe Prodan in continuare sef si o sa curga lapte si miere si in domeniul arbitrajului!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.