Politic

Nicolae Bădănoiu: „Videle va ieşi aproape complet din aerul acela de oraş rural”

 – Domnule primar, ce se întâmplă cu lucrările de infrastructură şi de alimentare cu apă şi canalizare din oraş. Se realizează ele în ritmul în care v-aţi dori?

– Nu, pentru că ne-a fost sistată finanţarea de la Ministerul  Dezvoltării. Vom relua discuţiile pe această temă pentru că este vorba de o sumă mare de bani, circa 86 de miliarde de lei. Vom înainta toată documentaţia comisiei tehnice, comisiei de investiţii şi la Guvern. Dacă nu reuşesc, atunci mă gândesc să negociez în condiţii acceptabile un credit cu una dintre băncile din judeţ sau chiar din Bucureşti. Avem un program pentru anul viitor, la care nu vreau să renunţ, în care sunt prevăzute 40 de străzi pentru asfaltare, gaze, apă si canalizare.

– Sunt începute undeva asemenea lucrări?

– Da, pe  două străzi, respectiv, strada Gării şi strada Luncii, unde se lucrează deja la asfaltarea părţii carosabile, concomitent cu reţelele de apă, gaze şi canalizare.

Se vor executa şi lucrări în afara acestui program?

– Avem un proiect de reabilitare a pieţii care este în procedură de achiziţionare a lucrărilor la licitaţie pe SEAP. Prin acest proiect, piaţa se va moderniza de la tonetele de vânzare a mărfurilor până la, inclusiv, spaţiile pietonale din jurul pieţii. Este, de fapt, un proces complex de modernizare a tot ceea ce înseamnă piaţă la Videle. Concomitent, suntem în relaţii cu alte societăţi pentru realizarea unor lucrări în cartierele mărginaşe, astfel încât să le dăm posibilitatea şi locuitorilor de aici să aibe condiţii ca la oraş.

În urma acestor lucrări, acestor proiecte iese Videle din ceea ce a fost, un oraş care, în afara centrului, era un oraş rural?

– Da, se poate spune că Videle îşi va schimba faţa, iar prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii – străzi şi drumuri – va fi scos din aerul acela de oraş rural. Şi eu sper ca, în următorii 2-3 ani, să avem un alt oraş. De altfel, avem şi câteva programe deosebite, respectiv, un program european în parteneriat cu Romtelecom, studiu pentru o reţea de internet gratuit pentru tot oraşul şi, când spun acest lucru, spun că în toate cartierele, la Coşoaia de pildă, lucrările sunt în stadiu avansat, deja se montează fibra optică pentru reţeaua de internet.

– N-aţi amintit nimic de spital, de asemenea de reţeaua de electricitate pentru zona Sere promisă în campania electorală.

– Într-adevăr, în perioada următoare, sper să avem un răspuns pozitiv în ce priveşte scoaterea spitalului din statutul de SRL, în care ne-a fost dat la Consiliul local, poziţie din care nu poate fi finanţat de la Ministerul Sănătăţii cu nici un leu. Ne-ar ajuta foarte mult dacă de la Minister am avea, cel puţin,  asigurate fondurile pentru acoperirea salariilor tuturor angajaţilor de aici, precum şi o mare parte din cheltuielile de întreţinere. Avem promisiuni în acest sens şi acţiunea este deja iniţiată de Consiliul local. În ce priveşte reţeaua de electricitate de la Sere, se execută lucrările în sistem aerian şi sunt sigur că la jumătatea anului viitor vom avea electricitate şi pentru locuitorii din această zonă. Sigur, avem şi alte programe şi proiecte, care vor fi realizate în următorii ani şi, odată finalizate, vor da o altă faţă oraşului Videle. Păcat că nu s-a făcut acest lucru mai de mult, când, într-adevăr, erau şi mai multe posibilităţi…

Gh. Paraschiv

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.