Politic

Nicolae Bădănoiu: “Oamenii din Videle știu bine ce am făcut, pentru că am făcut împreună”

– Domnule primar, mai este un an și jumătate şi veți cere din nou, în iunie 2016, votul alegătorilor din Videle. Bănuim că vreți să candidați din nou pentru un mandat de primar. Ce le veți spune alegătorilor că ați realizat din programul asumat în 2012?

– Fără să fiu lipsit de modestie pot să spun că aproape tot, poate nesperat în unele puncte chiar mai mult decât am promis în urmă cu doi ani și jumătate. Oamenii din Videle știu bine ce am făcut împreună, la propunerile și solicitările lor. Și cred că în cei doi ani şi jumătate am făcut cât nimeni nu credea. M-am bazat pe oameni și am reușit ca, odată cu achitarea datoriei lăsate de fostul primar PDL Militaru, să realizăm o serie de obiective propuse de ei, de locuitorii orașului. Este vorba, în primul rând, de cea mai mare suferință a orașului, străzile și drumurile interioare. Am asfaltat, în primul rând, șoseaua Giurgiului, Primăverii și șoseaua Pitești, toate solicitate atât de oamenii din oraș, dar și de cei care veneau în oraș și care nu credeau că se va întâmpla așa repede o asemenea lucrare. Pentru acestea am primit multe telefoane de apreciere. De asemenea, am asfaltat şi alte două porțiuni din strada Republicii și strada Florilor, precum și aleea pietonală de pe Republicii. Nimeni nu mai credea că în Videle se vor face parcări asfaltate între blocuri. Pentru că locatarii au cerut așa ceva, am realizat deocamdată parcările de la blocurile C1 şi C11, de la A7, A8, A7pp, precum și parcarea din strada Parcului, de lângă Piața agroalimentară a orașului.

– În ce măsură ați reușit să îmbunătățiți starea străzilor din celelalte cartiere ale orașului?

– Avem un program bine stabilit pentru celelate cartiere, un program care deocamdată se bazează pe pietruirea străzilor din pământ. În cadrul acestuia, au fost pietruite străzile din cartierul Furculești – Piersicilor, Plopilor, Feroviarilor, Lalelelor, Sericului, Zăvoiului, Berzei și Viitorului, iar la Fotăchești străzile Trandafirului, Ghiocelului, intrarea Spitalului, Grădiniței Bujorului. La Cartojanca, s-au pietruit 8 străzi – Puțul cu Apă rece, Duzilor, Tractoriștilor, Dealului, Viilor, Pelinului, Garofițelor și Câmpului, iar la Tămășești Morii, Digului, Lăcrămioarelor, Grădinarilor, Mărginașilor, Milcovului, Rariștei, Intrarea crinului, Crinului. Și locuitorii din cartierul Parisești au acum mai multe străzi pietruite, respective Rachitei, Crevenicului, Cireșului, Intrarea Cireșului, Merilor, Sondorilor, iar în satul Coșoaia au fost pietruite străzile în proporție de 90 la sută.

– Rămânând cam în aceeași zonă a lucrărilor de infrastructură, aș vrea să vă întreb dacă la Videle s-a făcut ceva pentru îmbunătățirea rețelelor de alimentare cu apă, dar și cele de canalizare, precum și a calității apei.

– Da, într-adevăr, au fost executate asemenea lucrări, dar este un program care va continua. Am realizat implementarea sistemului de monitorizare a indicatorilor fizico-chimici şi bacteriologici ai apei potabile, înlocuirea colectoarelor și extinderea rețelei, reabilitarea și extinderea treptei terțiare la stațiile de epurare, reabilitarea rețelei de canalizare, reabilitarea unor fronturi de puțuri, aducțiuni și rezervoare, retehnologizarea puțurilor existente, reabilitarea rezervoarelor de stocare, reabilitarea staţiilor de pompare. Sigur, sunt multe lucrări făcute într-un timp scurt, dar nu de ajuns pe cât ar trebui. În perioada imediat următoare, avem o situație financiară mult mai bună decât în anii trecuți și sigur vom realiza mult mai mult decât până acum, când am avut sume imense de plătit la datoriile pe care primăria le acumulase cu mulți ani în urmă.

Gh. Paraschiv

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.