Politic

Nicolae Bădănoiu le-a pus piedică pesediștilor în negocierile cu liberalii

Săptămâna trecută, a avut loc o nouă întâlnire de negociere a funcțiilor de conducere din instituțiile deconcentrate din Teleorman, între liberali și social-democrați.

La discuții se stabilise să participe câte șase reprezentanți ai fiecărui partid, astfel că din “comisia” de negociere social-democrată au făcut parte președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, subprefectul Benone Rababoc și primarii de municipii și orașe, mai puțin primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu. Însă, în toiul dezbaterilor, acesta din urmă și-a făcut apariția, ceea ce a bulversat cu totul echipa pesedistă. Discuțiile care au urmat după ce Bădănoiu a intrat pe ușă au fost savuroase, legitimitatea participării la negocieri fiind justificată de primarul orașului Videle de procentele câștigate în urma alegerilor locale. Dacă Adrian Gâdea și ceilalți îi spuneau lui Bădănoiu că nu are ce căuta acolo pentru că nu face parte din echipa de negociere, Bădănoiu îi lua la rând și “le dădea cu procentele-n cap”, în mod special actualului subprefect și fost primar al comunei Talpa, căruia i-a reproșat faptul că a pierdut primăria, sau primarului de la Turnu Măgurele, Dănuț Cuclea, căruia i-a spus că procentele obținute în orașul de la Dunăre sunt mult sub ceea ce a obținut el la Videle.

Într-o încercare disperată de a calma spiritele, mai ales că liberalii cereau rezolvarea situației, Adrian Gâdea l-a scos pe Bădănoiu din sală, în speranța că o discuție față în față îl va pune la locul lui. Însă, surpriză, cel care a revenit a fost primarul de la Videle… Gâdea s-a făcut nevăzut.

Bineînțeles, că au fost anulate orice discuții despre “împărțeala” funcțiilor, pesediștii rămânând însă cu promisiunea făcută de Bădănoiu: “Vă voi urmări și am să mă prezint la orice întâlnire pe care o veți avea pentru că mi-am câștigat dreptul de a participa la astfel de negocieri și mi-am câștigat dreptul de a avea un cuvânt de spus în partid”.

Până acum, cele două mari partide din județ și-au adjudecat fiecare câte un post de conducere la nivelul instituțiilor teleormănene: PNL are șefia Administraței Județene a Finanțelor Publice, iar PSD are postul de inspector școlar general.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.