Social

Nicolae Bădănoiu aduce teatrul la Videle – “Voi face demersuri pentru a aduce lunar piese de teatru în oraşul nostru”

Carmen Dumitrescu

Sunt ani întregi de când oamenii din Videle n-au mai privit un spectacol de teatru. Iar nivelul cultural scăzut al oamenilor din Teleorman ar trebui să reprezinte cu adevărat o problemă pentru autorităţile publice locale, singurele în măsură să asigure cadrul adecvat pentru ca evenimente culturale să aibă loc în judeţ. Un pas important în acest sens a fost făcut recent de către primarul oraşului Videle, Nicolae Bădănoiu, care a ales să nu ofere femeilor, de ziua lor, o banală floare şi o strângere de mână formală, ci un spectacol de teatru susţinut de trupa Logos din Bucureşti.

Comedia, de o profunzime excepţională, a ridicat o sală de aproximativ 400 de oameni în picioare, aceştia demonstrând faptul că le lipsea experienţa culturală şi că le era dor de teatru. Un fapt remarcabil a fost şi acela că în sală s-au aflat foarte mulţi copii, ceea ce arată interesul părinţilor de a-şi familiariza copiii cu experienţa culturală iar reacţiile celor mici au fost pe măsura aşteptărilor trupei de actori, care a reuşit să genereze aplauze prelungite în rândurile unui public prea puţin obişnuit cu astfel de momente. Succesul evenimentul desfăşurat pe 8 martie l-a determinat pe Nicolae Bădănoiu să ia decizia de a aduce lunar la Videle spectacole de teatru, considerând că oamenii din oraşul pe care îl administrează au nevoie de cultură, aşa cum au nevoie de infrastructură.

Şi edilul pare să ia în consideraţie preponderent interesul generaţiei tinere de a lua parte la acţiuni şi evenimente culturale, pentru că astfel copiii şi tinerii vor putea creşte frumos şi, poate, unii dintre ei, vor dezvolta preocupări artistice pe termen lung: “Îmi doresc să se întâmple mult mai des aceste lucruri, pentru că vreau normalitate, vreau cultură. De acum încolo, lunar, vor avea loc astfel de spectacole, trupa de teatru Logos va reveni la Videle. Piesa aceasta a fost un fel de lecţie de viaţă pentru fiecare dintre noi”

Momentan, singurul inconvenient major este acela că în Casa de Cultură din Videle este extrem de frig iarna şi foarte cald pe timpul verii. Climatizarea clădirii se află, însă, pe lista obiectivelor lui Nicolae Bădănoiu care a făcut deja demersuri pentru reabilitarea Casei de Cultură. Potrivit acestuia, întreaga clădire va fi modernizată şi, în curând, se va rezolva şi problema climatizării, pentru ca oamenii care vor participa în viitor la spectacole de teatru să beneficieze de experienţa culturală în condiţii decente. Ceea ce e cu adevărat important, însă, rămâne faptul că de acum înainte, locuitorii din Videle vor avea posibilitatea de a merge la teatru, cel puţin o dată pe lună iar apropierea sezonului cald va reduce semnificativ riscul disconfortului termic din sala mare a Casei de Cultură din Videle.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.