Politic

Nicoară şi Calotă se războiesc pentru un colegiu parlamentar

Carmen Dumitrescu

Se pare că apropierea alegerilor parlamentare a generat destulă vâlvă şi în cadrul organizaţiei judeţene a PNL. Practic, încă de la început se ştia că PNL merge în luptă cu toţi cei trei parlamentari care au câştigat simpatia teleormănenilor la alegerile anterioare, în speţă Marin Almăjanu, Romeo Nicoară şi George Dumitrică. Între timp, însă, s-au purtat negocieri în cadrul organizaţiei judeţene, care l-au scos din tăcerea sa de viceprimar pe Florică Ică Calotă, dornic, se pare, să obţină un fotoliu de senator în Parlamentul României. Cu toate acestea, înlocuirea lui Romeo Nicoară cu Florică Calotă a reuşit să îl scoată pe Marin Almăjanu din calmul său proverbial şi să îl determine să părăsească şedinţa Biroului Permanent după ce Crin Antonescu i-a spus lui Romeo Nicoară şi celorlalţi parlamentari că locul în colegiile deja câştigate le sunt garantate. Romeo Nicoară a declarat chiar că, alături de Almăjanu, au ieşit din şedinţa Biroului Permanent Naţional şi Dan Popescu, Ilie Bălan şi alţi lideri ai PNL, nemulţumiţi de faptul că Ică Florică Calotă nu va primi acordul naţional în depunerea candidaturii.

Mai mult, Romeo Nicoară a declarat că, din punctul său de vedere, dorinţa de a candida pe colegiul său din Teleorman este foarte vie şi că se pregăteşte deja pentru campania electorală. Totuşi, nu exclude posibilitatea ca cei din conducerea partidului să facă presiuni pentru a-l trimite pe Calotă în lupta electorală, în condiţiile în care acestuia i s-ar fi promis fotoliul de parlamentar încă din alegerile locale. Totuşi, Nicoară e decis să se ţină ferm pe poziţii şi crede că e nedreaptă dorinţa colegilor săi din PNL Teleorman de a-l înlocui cu Calotă, în contextul în care el însuşi a fost un parlamentar foarte activ în judeţ, care şi-a câştigat simpatia electoratului prin muncă şi efort perseverent.

Totuşi, e important de semnalat faptul că lucrurile se vor clarifica abia după şedinţa USL, care va avea loc în câteva zile, şedinţă în cadrul căreia Liviu Dragnea şi Marin Almăjanu vor negocia numărul de candidaţi trimişi în lupta electorală pentru Parlament. Nicoară nu exclude nici varianta în care ar fi îndepărtat de Almăjanu şi trimis să candideze în alt colegiu, dar nici varianta de a candida, declarând că este sigur de faptul că acum ar fi firesc să culeagă, roadele electorale ale munciii sale de patru ani.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.