Politic

Niciunul dintre candidaţii la locale nu şi-a primit banii cheltuiţi în campania electorală

Deşi, potrivit legii în vigoare, partidele politice, alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au obţinut la alegerile locale de pe 5 iunie, individual sau într-o alianţă electorală, cel puţin 3% din totalul voturilor valabil exprimate ar fi trebuit să-şi primească, până pe data de 6 septembrie, sumele investite în campania electorală, până în prezent, Autoritatea Electorală Permanentă nu a rambursat niciunui competitor electoral cheltuielile electorale.

“Având în vedere declaraţiile politice apărute pe tema rambursării cheltuielilor electorale ale competitorilor electorali de la alegerile locale din 5 iunie 2016, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) precizează că acestea sunt mai mult decât neavenite şi că activitatea de verificare a documentelor justificative depuse de competitorii electorali este în plină desfăşurare. Menţionăm, de asemenea, că până în acest moment AEP nu a rambursat niciunui competitor electoral cheltuielile electorale efectuate la scrutinul din 5 iunie 2016 şi nici nu a comunicat vreunui partid politic cuantumul sumelor pe care ar putea să i le „deconteze” acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

La alegerile locale de pe 5 iunie, la nivelul judeţului Teleorman, şase formaţiuni politice au depus listele de candidaturi pentru Consiliul Judeţean, respectiv PSD, PNL, PMP, ALDE, PRU şi UNPR, în timp ce, pentru consiliile locale şi primăriile din judeţ au depus candidaturi, pe lângă cele şase partide, şi PNL, Alianţa PNL – PNŢCD Tătărăştii de Jos, PRM, Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, Partidul Social Românesc, Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, Partidul Social Român, precum şi 15 candidaţi independenţi.

Până pe data de 6 iulie, termenul limită de depunere a cererilor de rambursare a cheltuielilor electorale, un număr de 702 competitori electorali participaţi la alegerile locale din data de 5 iunie 2016 au solicitat Autorităţii Electorale Permanente rambursarea unor cheltuieli în cuantum total de 49.785.032,28 lei. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. Banii inapoi?…hmm..si ei cand vor ”despagubi” alegatorii pantru ca le-au inselat asteptarile?..ca nu fac practic nimic din ceea ce au promis? ca se bucura de puterea pe care au castigat-o folosind_o pentru a-si spori , veniturile,averile ,pensiile,cand voteaza legi care sa le foloseasca in primul rand si aproape exclusiv lor, si pentru restul ii doare in cot?…cand cheltuie banii nostri pe deplasari, plimbari inutile chipurile in ”schimb de experienta” culmea numai prin regiuni exotice/turistice…etc.. ! cum le sporesc lor afacerile personale, si le duc la faliment pe cele nationale…? deci , de ce vor banii inapoi? ca aproape niciunul nu e sarac si niciunul nu intra in politica pentru …noi ,alegatorii ci pentru ei ?de ce banii inapoi ? si de unde bani? ca bugetul e practic gol ,din cauza lor ! sa-si faca timp si faca ceva sa ”umple” bugetul ca sa aiba de unde cere bani. asta ar fi sa zicem regula bunului simt… ! dar daca cer banii inapoi , se cheama ori ca nu o cunosc , ori ca nici nu au auzit de ea ! si atunci, de ce sa le dam banii inapoi?….

  2. Este o nesimtire sa ceri banii cheltuiti in campania electorala avand in vedere ce castiguri au dupa ce au fost alesi! Sa nu-mi spuneti ca unii nu au castigat alegerile si nu s-au ales cu nimic! Si eu joc la loto de cand ma stiu si nu am castigat nimic! Dar nu-mi cer banii inapoi!Stiti cum este:risti si castigi,sau nu! Oricum daca nu joci nu vei castiga niciodata.Asa si cu politicienii lui peste prajit!Oricum nesimtirea mare este la cei care sau ales cu functii in urma alegerilor pentruca ei, neamurile si acolitii lor au numai de castigat.Iar legea care le da acest drept ar trebui abrogata!

  3. nu uitati si de PSD , partidul urmasilor TORTIONARILOR SECURISTI aia de-au omarat prin schingiuire SUTE DE MII de oameni NEVINOVATI. Grija mare la Dragnea – ala de i-a cumparat nurorii bolid de MILIARDE DE LEI, bani luati din impozitele celor cu 4 milioane pensie ca d-aia e partid SOCIAL -democrat sa ia de la saraci si sa dea la bogatani

  4. neciu de la beciu

    Dati-i banii lui ILIESCU -viagra (PNL) ala de si-a pus rubedeniile in functii bine platite -la salvare (vezi ca la SMURD leafa e mai babana !), la UPU cumnatul si nepotul si fufele , la bft SI la ortopedie pe cele cu care a cazut la pat si lista poate continua .Tot el l-a adus pe TUCIURICA semianalfabetul ca manager de-a urcat datoriile pan’ la cer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.