Social

Niciun candidat pentru postul de director în 27 de şcoli din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Înscrierile pentru concursul de ocupare a posturilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat s-au încheiat duminică, 2 octombrie. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, în Teleorman s-au înscris 148 de candidaţi, unii dintre ei optând pentru mai multe posturi. Astfel, în total au fost înregistrate 163 de cereri, 138 pentru postul de director şi 25 pentru postul de director adjunct, în condiţiile în care în Teleorman au fost scoase la concurs 173 de posturi (142 de director şi 31 de director adjunct).

Dacă în câteva unităţi de învăţământ teleormănene funcţiile de conducere sunt râvnite de mai multe persoane, sunt 27 de şcoli pentru care nu s-a depus nicio candidatură.

Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de directori în grădiniţele din mediul urban, pe primul loc aflându-se Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 din municipiul Alexandria. Şi postul de director al Grădiniţei cu program prelungit “Ion Creangă” din municipiul Alexandria este râvnit de mai multe persoane. Printre unităţile de învăţământ în care pentru postul de director s-au înscris cel puţin două persoane se numără şi Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria şi Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede.

Majoritatea unităţilor de învăţământ în care nu există nicio solicitare pentru postul de director sunt în mediul rural, printre acestea numărându-se: şcolile gimnaziale Gratia, Sârbeni, Ciuperceni, Izvoarele, Ciolăneşti, Gârdeşti etc. Nici pentru posturile de director de la Şcoala Gimnazială nr. 6 Alexandria şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Turnu Măgurele nu s-a înscris niciun candidat.

Până pe 7 octombrie vor fi verificate dosarele şi vor fi validate înscrierile.

Conform calendarului de desfăşurare a concursului, proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016, iar probele de interviu şi evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016.

În premieră, subiectele pentru concursul de ocupare a funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi unice la nivel naţional. În Teleorman centrul de concurs va fi organizat la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria. Candidaţii vor susţine proba scrisă în acelaşi timp, urmând ca probele de interviu şi evaluare a CV-ului să fie susţinute în perioada menţionată. Pentru fiecare unitate de învăţământ va fi constituită o comisie de concurs care va avea un coordonator-inspector şcolar, doi reprezentanţi ai cadrelor didactice din respectiva unitate de învăţământ, desemnaţi de Consiliul de administraţie şi doi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Începând din decembrie 2016 candidaţii care promovează concursul se vor instala în funcţii pentru următorii patru ani. Directorii în funcţie la această dată, care nu promovează concursul sau care nu s-au înscris la concurs vor fi eliberaţi din funcţii. Pe posturile rămase neocupate vor fi numiţi cu delegaţie alţi directori până la organizarea unui nou concurs.

One Comment

  1. Ce smecherie!

    Unii directori si-au dat demisia zilele astea ca sa nu mai fie in functie la data concursului. Astfel, desi nu vor sustine concursul, vor putea fi numiti din nou, prin delegatie, pe baza ,,calitatilor manageriale deosebite”, dupa ce se va sustine concursul. Genial, nu? Oare cei din ISJ Teleorman si-or fi dat seama?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.