Social

“Niciodată singur – Sprijin pentru bunicii comunității” – proiect implementat de Consiliul Local al municipiului Roșiori de Vede

Consiliul Local al municipiului Roșiori de Vede, întrunit în ședință ordinară, a adoptat joi, 29 iulie, proiectul de hotărâre privind “aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului social furnizat la domiciliu pentru persoane vârstnice – cod 8810ID – I prin proiectul ‘Niciodată singur – Sprijin pentru bunicii comunității – cod SMIS 126590’”.

În proiectul de hotărâre se precizează faptul că acordarea beneficiilor de asistență socială și serviciilor sociale în comunitatea municipiului se “bazează pe o analiză judicioasă a nevoilor reale și a fost îndelung amânată din lipsa unui disponibil bugetar”. Mai mult, Contractul de finanțare a fost, mai apoi, suspendat la “numai o lună de la semnare” în contextul pandemiei, iar pe 1 iulie 2021 proiectul și-a reluat finanțarea.

Scopul serviciului și obiectivele

Scopul serviciului social furnizat la domiciliu pentru persoane vârstnice este acela de a “preveni situația de dificultate și dependență, în vederea menținerii acestor persoane în mediul propriu de viață”, serviciul fiind prestat gratuit pe toată perioada de implementare a proiectului și adaptat nevoilor grupului țintă. Obiectivele specifice sunt de a promova incluziunea socială, de a combate sărăcia și oricare formă de discriminate, de a reduce numărul persoanelor vârstnice plasate în centre rezidențiale, cât și de a promova participarea și colaborarea între toți factorii implicați în domeniul social.

Beneficiarii

Astfel, beneficiarii serviciilor sociale sunt persoane vârstnice care nu au venituri și nici susținători legali, beneficiază de ajutor social sau pensie minimă socială garantată, persoane care se deplasează singure în interiorul locuinței, se alimentează și se îmbracă singure, dar care necesită ajutor regulat pentru activitățile instrumentale ale vieții de zi cu zi.

Pentru persoanele care se află în această categorie, mai multe informații despre înscriere pot fi accesate pe pagina oficială a Primăriei Municipiului Roșiori de Vede. Dacă se întrunesc toate condițiile de eligibilitate, principalele activități desfășurate de îngrijitori la domiciliul persoanelor vârstnice constau în prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a veniturilor, acompaniere și socializare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.