Social

Nicio unitate de învățământ din Teleorman nu se regăsește printre cele 90 de câștigătoare ale titlului de “Școală Europeană”

Ministerul Educației a publicat lista celor 90 de școli care și-au adjudecat titlul de “Școală Europeană”, printre acestea neregăsindu-se nicio unitate de învățământ din județul Teleorman.

Competiția națională “Școală europeană” presupune evaluarea calității și coerenței managementului școlii, așa cum reiese din documentele manageriale, dar și a impactului pe care-l au activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Potrivit ministerului, “certificarea școlilor cu titlul “Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”.

Valabilitatea certificatului de “Școală europeană” este de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru reconfirmarea titlului obținut. În urmă cu ceva timp însă, Ministerul Educației anunța că în mod excepțional, în condițiile întreruperii din perioada 2020-2021, din cauza pandemiei de COVID-19, valabilitatea certificatelor obținute de unitățile de învățământ la edițiile din 2017, 2018 și 2019 este de 5 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.